radonjic izjave

Radonjić: Hoćemo trofej na Jadranu i Top 16 Evrolige

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da veruje da će njegov mladi tim biti spreman da ove sezone osvoji trofej Jadranske lige i izbori Top 16 fazu Evrolige.
-Moramo da nastavimo da radimo kako bi dostili zadovoljavajuću formu. Uveren sam da će ove sezone tim biti spreman da osvoji trofej Jadranske lige. Grupa u Evroligi je izuzetno teška, nadam se da će ovaj tim sa svim prednostima i manama koje ima, uz ambijent i podršku navijača koja nas je krasila prošle sezone, napraviti podvig i plasirati se u Top 16 fazu. Ako ne veruješ u čuda, ona se neće ni desiti – rekao je Radonjić na konferenciji za novinare u Beogradskoj areni.
On je naveo da će crveno-beli u sadašnjem sastavu početi sezonu, bez angažovanja pojačanja. 
-Ovaj tim je mlađi i jeftiniji, ali siguran sam da će uz naporan rad biti spreman kada počne plej-of. Biće oscilacija zbog mladosti ekipe. Tim je drugačijih karakteristika i drugačije će se ponašati u odnosu na ekipu od prošle sezone – kazao je Radonjić.
Crnogorski stručnjak istakao je da je tokom priprema ekipa imala dosta problema zbog obaveza igrača u reprezentacijima, ali i povreda. 
-Radili smo koliko su nam dozvoljavale okolnosti i odigrali mali broj pripremnih mečeva, iako je ideja bila da u ovom periodu odigramo protiv što kvalitetnijih ekipa. Mečevi na turniru u Turskoj bili su iznad očekivanja, s obzirom na sve što se dešavalo tokom priprema. Moramo da nastavimo sa dobrim radom – zaključio je Radonjić.
Dodao je i da će ovom timu biti potrebno vreme za uigravanje i da očekuje da će na startu Evrolige protiv turskog Galatasaraja pokazati maksimum u tom trenutku. Radonjić je naveo i da su Kaplanović, Gudurić i Čvorović dobro radili na pripremama, a da će klub do početka sezone odlučiti šta je najbolje za njih.
Kapiten Zvezde Luka Mitrović ocenio je da ekipa, uprkos mladosti, može da izdrži teret velikih očekivanja.
-Pripreme su protekle uz manje probleme, nismo bili kompletni. Igrači su se konstantno priključivali ekipi. Start sezone ne dočekujemo u top formi, ali na nama je da radom ubrzamo proces uigravanja. Sezona je puna izazova sa velikim očekivanjima. Verujem da će ovaj mladi tim izneti pritisak koji nosi crveno-beli dres.
Poslednji se pripremama Zvezde priključio reprezentativac Stefan Jović.
-Atmosfera u klubu je na visokom nivou. Raduje me što ću igrati pred punom Arenom. Drago mi je što ću biti u društvu saigrača iz reprezentacije. Očekivanja u Zvezdi su uvek velika i nadam se da ćemo ih ostvariti – poručio je Jović.
Košarkaši Zvezde ove sezone igraju D grupi sa Olimpijakosom, Valensijom, Laboralom, Galatasarajem i Neptunasom. 

Povezana vest:  NBA rezultati, subota 9. januar