djordjevic slavlje srb bra

Đorđević: Tražio sam svakom igraču žicu

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je danas da je morao dobro da upozna sve igrače kako bi iz njih izvukao maksimum i nacionalni tim odveo na pobedničko postolje Svetskog prvenstva u Španiji. Srbija je na tom takmičenju osvojila srebrnu medalju, pošto je u finalnom meču izgubila od aktuelnih svetskih i olimpijskih šampiona selekcije SAD sa 129:92.
-Trebalo je upoznati ceo tim i svakog igrača kako bih mogao svakome da pronađem žicu, da bi ta žica svirala najlepšu muziku. Veoma je važno i stvaranje iskrenih i dubokih prijateljstava koja se potvrđuju pogotovo kada nastupe teški momenti, jer se tada okrećemo i oslanjamo jedni na druge – rekao je Đorđević.
On je dodao da je jasno definisanje cilja bilo važno, jer je posvećenost igrača maksimalna kada se zna za šta se bore.
-Moja najveća želja je bila da domaćoj košarci vratimo nekadašnji sjaj kroz, ne samo dobru igru, već i način ponašanja na i van terena, snažnu volju, međusobno poštovanje, jak timski duh, pristojnost i pozitivne vrednosti, jer jedino na taj način možemo da pokažemo zašto je košarka elitni sport elitnih ljudi – kazao je Đorđević.
Selektor Srbije učestvovaće u novoj UNIQA kampanji „Misli srcem za svoju sreću i tim povodom poručio da su za uspeh tima presudni iskrenost, visoki nivo profesionalnosti i međuljudski odnosi ispunjeni iskrenim emocijama.
-Važni su i zajedništvo i posvećenost zajedničkoj misiji, ali i sklanjanje ličnih interesa u stranu, zarad zajedničkog cilja i uspeha. Teren nikada ne laže. Zato nikome ne priznajem da je bolji od mene na terenu dok mi to ne dokaže, a onda pružim ruku i čestitam. Moj moto je oduvek bio – vredno radi, ostani skroman i okruži se ljudima kojima veruješ – zaključio je Đorđević.

Povezana vest:  EVROLIGA, Košarkaši Partizana pobedili Makabi