milan macvanMačvan: Drago mi je što sam se vratio, ovo je moj klub
 
Srpski košarkaš Milan Mačvan rekao je danas da mu je drago što se vratio u Partizan i da će uraditi sve da pomogne klubu da ostvari ovosezonske ciljeve.
-Drago mi je što sam se vratio kući, ovo je moj klub. Uradiću koliko mogu da pomognem klubu da se osvare ciljevi koji su zacrtani ove sezone – rekao je Mačvan na zvaničnoj promociji u Beogradu.
Mačvan je sezoni 2011/12. igrao za Partizan i s timom je osvojio titulu prvaka Srbije i Kup Radivoja Koraća, a prethodne dve godine je nosio dres Galatasaraja.
On je kazao da mu je jedan od razloga povratka u Partizan i želja da ponovo igra za reprezentaciju Srbije.
-Razlozi zbog kojih sam se vratio su isključivo sportski. Partizan ima mnogo mladih igrača i nadam se da ću doprineti njihovom razvoju. Želja je, naravno, i povratak u reprezentaciju. Nadam se da ćemo imati uspešnu sezonu i da ću na osnovu toga dobiti poziv – rekao je Mačvan.
Mačvan je kazao da ga ne brine loš početak sezone Partizana.
-Tek je početak sezone i oscilacije su normalna stvar u ovom periodu. Očekujem da će uskoro sve izgledati mnogo bolje.
Mačvan će debitovati sutra protiv Banvita u Evrokupu, a kako je rekao, turska ekipa je veoma ozbiljna, očekuje tešku utakmicu, kao I da će košarkaši Partizana učiniti sve da pobede.
Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da je Mačvan dokazao pripadnost klubu.
-Veoma sam zadovoljan što je Mačvan ponovo u Partizanu. Takva pomoć, igračka i ljudska, zaista nam je preko potrebna. Sadašnja situacija je dokaz njegove pripadnosti klubu i on će pomoći da se uspostavi stabilnost tima – rekao je Vujošević.
On je naveo da crno-beli razmišljaju o angažovanju plejmejkera.
-Razmišlja se o pleju, to se do sada u igri pokazalo kao problem. Ali, lošim igrama nećemo podići nervozu i povići potez koji je van strategije i koncepcije kluba. Neće doći bilo ko – kazao je trener Partizana.
Vujošević nije želeo da govori o imenima eventualnih pojačanja I dodao da će javnost o svemu biti obaveštena.
 
PHOTO: KK Partizan
Povezana vest:  Evroliga odredila sudije za završni turnir u Parizu