ana ivanovic US open 1

Ivanovićeva lako pobedila Bušar

Srpska teniserka Ana Ivanović pobedila je danas Kanađanku Eženi Bušar sa 2:0, po setovima 6:1, 6:3, u meču drugog kola Crvene grupe na Završnom WTA turniru u Singapuru. Ivanovićeva je do prve pobede u njihovom trećem međusobnom duelu došla posle sat i 23 minuta igre. 
U prvom setu Ivanovićeva je dvaput oduzela servis Kanađanki i nije dozvolila Bušarovoj da dođe do brejka, iako je imala dve brejk lopte. Ivanovićeva, sedma teniserka na WTA rang listi, je u drugom setu odmah na početku uspela da dođe do brejka, ali je Bušar već u sledećem gemu uzvratila oduzimanjem servisa. 
Ipak, srpska teniserka je do kraja meča, u sedmom gemu drugog seta, došla do novog brejka, a potom i još jednog u dvetom gemu, pa je tako došla do prvog trijumfa u Singapuru. Ivanovićeva je imala 45 odsto ubačenog prvog servisa, ali od toga osvojila 80 procenata. 
Srpska teniserka će se u petak, u narednom kolu Crvene grupe, sastati sa Rumunkom Simonom Halep, dok će Bušar igrati protiv Amerikanke Serene Vilijams. Ranije danas, Halepova je ubedljivo pobedila, prvu teniserku na WTA rang listi, Vilijams sa 0:6, 2:6, kojoj je to najubedljiviji poraz još od 1998. godine. 

Povezana vest:  EVROLIGA, Barselona pobedila Žalgiris i ušla u četvrtfinale