dule vujosevic kzn okt 2014 5

Vujošević: Pobeda protiv Metalca za mir u ekipi

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da veruje da će i pored lose serije rezultata njegova ekipa uspeti da pobedi Metalac u predstojećem meču Jadranske lige. 
-Metalac je napravio dobru ekipu i igraju bolje nego što može da se pretspotavi na osnovu individualnih kvaliteta igrača. To znači da dobro sarađuju i da su dobro utreneriani. Sigurno je da bi imali I pobedu, ali sve utakmice su igrali na gostujućem terenu zbog rekonstrukcije hale. Imali su otvorene utakmice protiv Budućnosti, kao i sa Cedevitom – rekao je Vujošević novinarima u Beogradu. 
Partizan je vezao pet uzastopnih poraza, a tu lošu seriju će pokušati da prekine sutra kada dočekuje Metalac u petom kolu Jadranske lige. Valjevski tim je i dalje bez pobede u regionalnom takmičenju. 
-Dolaze maksimalno motivisani, da odigraju dobru utakmicu i naprave dobar rezultat. Mi smo vezali poraze, a neplaniran je bio samo ovaj protiv Krke u Beogradu. Ne kažem da su drugi bili planirani, sigurno da svaki poraz stavlja ekipu u delikatnu situaciju. Ne sme da proizvede grč. Neće utakmica biti laka – kazao je Vujošević. 
On je istakao da veruje da će njegova ekipa nastaviti da napreduje. 
-U nekim segmentima je napredak očigledan, samo to ne možemo da uradimo 40 minuta. Košarka se igra 40 minuta. Dešavaju se vezane greške, ali verujem da kako vreme protiče da će se to sve manje dešavati, a pobedom bismo ušli u nešto opušteniju situaciju – naveo je Vujošević. 
Trener crno-belih je rekao i da je zdravstveni bilten ekipe dobar. 
-Milan Mačvan je imao bolove u loži, kontrole su pokazale da nije povreda, već umor mišića. Bilten je dobar – dodao je Vujošević. 
Kapiten Partizana Dragan Milosavljević, koji je već mesecima van terena zbog povrede, juče je bio na kontroli koja je „dobro prošla“.
-Sve ide svojim tokom. Ta povreda je specifična, potrebno je mnogo vremena da se vrati osećaj za prostor. Prosto je potrebna opreznost. On trči, radi šuterske treninge, još desetak dana pre nego što se priključi ekipnom radu – rekao je Vujošević. 
Vujošević je i posle prethodnih utakmica govorio da ekipa ima problema u ogranizaciji igre i da je u potrazi za plejmejkerom, a danas je naveo da je Partizan i dalje u „fazi potrage“ za pojačanjima. 
Košarkaš crno-belih Mihajlo Andrić je rekao da očekuje tešku utakmicu protiv Metalca. 
-Moramo da pokažemo reakciju na ovaj niz poraza, verujemo da to možemo. Daćemo sve od sebe da pobedimo tu utakmicu. Moramo da damo maksimum da bismo došli do pobede… Najbitnije je da mi izađemo iz teške situacije. Trudiću se da igram svaku utakmicu dobro, ali bitno da pobedimo kao tim, pa će biti dobro i svakom pojedinačno – rekao je Andrić. 
Utakmica između Partizana i Metalca igra se sutra od 19.00 u hali Pionir. 

Povezana vest:  Zvezda poražena u Zagrebu od Cedevite