dejan radonjic kzn arena

Radonjić: Valensija je uz rame Realu i Barseloni

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da njegova ekipa u predstojećoj utakmici protiv Valensije u Evroligi mora da igra iznad trenutnih mogućnosti kako bi došla do prilike da pobedi. 
-Valensija je jedan od najboljih španskih klubova, uz Real i Barselonu. Oni su prošle sezone osvojili Evrokup, pa su stekli pravo igranja u Evroligi. Navijači moraju da daju energiju timu da odigra iznad trenutnih mogućnosti i dođe do prilike da savlada Valensiju – rekao je Radonjić novinarima u Beogradskoj areni. 
Crvena zvezda dočekuje sutra špansku Valensiju u trećem kolu Grupe D Evrolige. Crveno-beli su u prva dva kola upisali po jednu pobedu i poraz, dok Valensija ima dva poraza. Radonjić je kazao da Valensija ima kvalitetan tim i da na njihovu igru mora da odgovori čvrsto i da igra koncentrisano svih 40 minuta. 
-Zadržali su najveći broj igrača, uz određene korekcije, ali zaslužuju apsolutno poštovaje. Dobro znaju da kazne svaku nepažnju i opuštanje. Očekujem da će igrati u punom sastavu i da će se (Bojan) Dubljević, njihov najbolji igrač iz prošle sezone vratiti u tim – kazao je Radonjić. 
Trener Zvezde je naveo da je zdravstveno stanje u ekipi dobro. On je ocenio da su u Grupi D veoma kvalitetne ekipe i da može da se desi da poslednje kolo odluči o prolazu u Top 16 fazu. 
-Svi su kvalitetni. Olimpijakos je svojom igrom pokazao da ćeostvariti najviše pobeda u grupi, ali mora da se ide od kola do kola,  takav je sistem takmičenja. Ima još osam utakmica i svašta može da se desi. Sutrašnja utakmica ništa neće rešiti – kazao je Radonjić. 
Košarkaši Zvezde će u narednih sedam dana igrati protiv Valensije I Olimpijakosa u Evroligi i Budućnosti u Jadranskoj ligi, a Radonjić da se sezona neće „lomiti“ u tih sedam dana. 
Košarkaš Zvezde Jaka Blažič rekao je da se njegova ekipa dobro spremila za predstojeću utakmicu u kojoj će pokušati da ispravi greške iz prethodnih mečeva. 
-Očekujem težak meč. Valensija ima odličan tim. Moramo da igramo odgovorno svih 40 minuta i da sa mnogo samopouzdanja uđemo u meč. Želimo da ispavimo greške iz prethodnih duela. Znamo da ne smemo da ih ponovimo. One se dešavaju, ali mi to možemo da kontrolišemo i da odigramo bolje – rekao je Blažič. 
Meč između Zvezde i Valensije igra se sutra od 19.00 u Beogradskoj areni. 

Povezana vest:  Vujošević: Pavlović? Ne dozvoljavam nikom da ruši tim