dule vujosevic kzn okt 2014 1

Vujošević: Ovakva igra daje razloge za optimizam

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević nije bio nezadovoljan posle poraza od Hapoela uprkos činjenici da su njegovi izabranici ispustili praktično dobijenu utakmicu.
Crno-beli su večeras u Jerusalimu izgubili rezultatom 82:79, u 3. kolu E grupe Evrokupa.
-Igrali smo mnogo bolje nego na bilo kojim prethodnim utakmicama, imali više od 30 minuta kvalitetne igre. Normalno, da bi se dobio ovakav protivnik pred domaćom publikom, potrebno je da se igra svih 40 minuta i moramo daljim treningom i radom ići ka tome. U celini, zadovoljan sam kako su moji igraci odradili posao i sigurno da ovakva igra daje puno više razloga za optimizam nego neki prethodni susreti – rekao je Vujošević za klupski sajt.
On je ocenio da su ljubitelji košarke u Jerusalimu imali prilike da prisustvuju kvalitetnoj predstavi. 
-Pričali smo pre utakmice da je Hapoel veoma kvalitetan tim, po budžetu i selekciji napravljen da igra Evroligu, medutim, nije uspeo u kvalifikacijama, ali sa velikim ambicijama je krenuo u ovo prvenstvo. Imaju novu salu, tim u koji je dosta uloženo, dosta energije i sigurno da kada su u pitanju individualci takvih kvaliteta nije ih uvek najlakše spojiti u timski sastav da funkcionišu i to je bio naš adut – kazao je Vujošević.
Narednu utakmicu u Evrokupu Partizan igra 5. novembra na gostujućem terenu protiv ruskog tima Crveni oktobar.

Povezana vest:  NLB LIGA, Da li će Srbija imati pet klubova!?