dragan djilas kss kzn

Ðilas: Savez vratio dugove

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dragan Ðilas poručio je danas da KSS, posle punih 25 godina, više nema ni jedan dug, napominjući da „Kuća košarke“ napokon ponovo normalno funkcioniše.
-S obzirom na specifičnost ove Skupštine, smatram da treba da sprovedemo rekapitulaciju urađenog u prethodne tri i po godine – rekao je Ðilas na sednici Skupštine KSS.
Ðilas je naglasio da se Srbija trenutno u muškoj konkurenciji za nalazi na trećem, a u ženskoj na šestom
mestu FIBA rang liste.
-Ukupno kada se saberu bodovi, nalazimo se na šestom mestu, sa minimalnim zaostatkom od desetak bodova u odnosu na trećeplasiranu reprezentaciju – istakao je Ðilas.
On je objasnio da, kada su mlađe selekcije u pitanju, „akcenat“ nije na medaljama.
-Kada je reč o mlađim selekcijama, medalje nisu toliko bitne, koliko stvaranje i kaljenje mladih, novih i talentovanih igrača – objasnio je Ðilas.
„Medalja na Mundobasketu u Španiji je medalja svih onih koji se danas u Srbiji bave košarkom. Nije idealna situacija u domaćoj košarci, ali iz tih klubova uvek izađu neki novi igrači, koji kasnije igraju i za nacionalni tim – podsetio je Ðilas.
On je najavio da je meðu prioritetima Saveza i da KSS dobije generalnog sponzora.
-Predsednik Vlade nam je, zahvaljujući Telekomu, obezbedio 25 miliona dinara, uoči početka Mundobasketa. Na taj način smo pokrili troškove svih selekcija, a drugi sponzor je bio Svis gas, a za to je zaslužan selektor Aleksandar Ðorđević – istakao je Ðilas.
On je precizirao da jedan od glavnih ciljeva Saveza taj da i muška i ženska selekcija odu na naredne Olimpijske igre (OI) u Rio de Žaneiro 2016. godine.
-Moj plan je da Savez i takmičenje dobiju istog sponzora, a plan Saveza je da obe selekcije obezbede plasman na sledeće Olimpijske igre, rekao je Ðilas.
Na inicijativu predsednika Crvene zvezde, Nebojše Čovića takmičenje „Trofej Beograda“ će najverovatnije promeniti ime u „Radomir Šaper“, koji spada u pionire srpske košarke.
Glavni motiv za ovu akciju je obeležavanje 20 godina od osvajanja zlatne medalje u Atini.

Povezana vest:  Partizan izgubio od Krke u Pioniru