nba novi logo

NBA VESTI

Pobede San Antonija i Lejkersa i Milvokija

Košarkaši San Antonija pobedili su noćas na gostujućem terenu Klivlend sa 92:90 i ostvarili 10. uzastopnu pobedu u međusobnim duelima u NBA ligi. Aktuelne šampione su do pobede predvodili Tim Dankan i Boris Dijao sa po 19 poena, a Kavi Leonard ubacio je 12 poena uz 10 skokova. Pobedi je doprineo i Manu Đinobili, koji je 18 sekundi pre kraja postigao koš, a 9,1 sekundu pre kraja i slobodno bacanje za prednost Sparsa. 
On je 1,9 sekundi pre kraja čuvao najboljeg igrača Klivlenda Lebrona Džejmsa i iznudio grešku četvorostrukog najkorisnijeg igrača lige, posle koje je San Antonio sačuvao vođstvo i obezbedio sedmu pobedu u 11 utakmica. 
Džejms je utakmicu završio sa 15 poena, devet asistencija i šest skokova, a najefikasniji u ekipi Klivlenda bio je Anderson Varežao sa 23 poena uz 10 skokova, a Kajri Irving dodao je 20 poena. Klivlend je pretrpeo 10. uzastopni poraz u međusobnim duelima sa Sparsima, a poslednji put pobedio je Sparse 8. marta 2010. godine. 
Košarkaši Los Anđeles Lejkersa pobedili su na gostujućem terenu Hjuston sa 98:92 i ostvarili drugu uzastopnu pobedu, a tek treću u dosadašnjih 12 utakmica. Lejkerse je do pobede predvodio Kobi Brajant sa 29 poena i sedam asistencija, Džordan Hil dodao je 16 poena i 10 asistencija, Nik Jang takođe 16 poena, a Karlos Buzer ubacio je 12 poena i imao 13 skokova.
Vesli Džonson postigao je devet poena, ali i ključna slobodna bacanja manje od minuta pre kraja, posle kojih su Lejkersi poveli sa 94:92. 
U ekipi Hjustona, u kojoj ponovo nije bilo Dvajta Hauarda zbog povrede, najefikasniji je bio Džejms Harden sa 24 poena i sedam asistencija. 
Košarkaši Milvokija pobedili su posle tri produžetka na gostujućem terenu Bruklin sa 122:118 i ostvarili treću uzastopnu pobedu. Džabari Parker bio je najefikasniji u ekipi Milvokija sa 23 poena, O Džej Mejo ubacio je 21, a Brendon Najt i Janis Antetokumpo dodali su po 18 poena. 
Najt je promašio koš za pobedu na kraju prvog produžetka, ali je postigao izjednačujću „trojku“ na kraju drugog produžetka, da bi poenima sa linije za slobodna bacanja, 5,6 sekunde pre kraja trećeg produžetka doneo pobedu Baksima. 
U ekipi Bruklina, koja je pretrpela peti uzastopni poraz, šestorica igrača postigli su dvocifreni broj poena, a Bruk Lopes bio je najefikasniji sa 26. 
U ostalim utakmicama Toronto je pobedio Memfis sa 96:92 i ostvario sedmu pobedu u poslednjih osam utakmica, Denver je pobedio Oklahomu sa 107:100, Indijana je bila bolja od Šarlota sa 88:86, dok je Dalas pobedio Vašington sa 105:102 i zabeležio petu uzastopnu pobedu. Finiks je pobedio Detroit sa 88:86 i ostvario četvrtu pobedu u poslednjih šest mečeva, Los Anđeles Klipersi pobedili su Orlando sa 114:90, Minesota je bila bolja od Njuroka sa 115:99, dok je Boston pobedio Filadelfiju sa 101:90 i naneo joj 11. uzastopni poraz u ligi u 11 utakmica koliko je odigrala. 

Povezana vest:  Teodosić: Nadam se da ćemo u Kinu u najjačem sastavu