euroleague basketball logo

EVROLIGA

Pobeda Neptunasa, poraz Valensije

Košarkaši Neptunasa savladali su večeras na domaćem terenu ekipu Laboral Kuće sa 80:79, dok je Valensija poražena na gostovanju Olimpijakosu (77:76), u utakmicama 6. kola Evrolige.
U D grupi, u kojoj je Crvena zvezda, litvanski klub je napravio podvig i zabeležio treću pobedu, dok su favorizovani gosti iz Španije pretrpeli četvrti poraz.
Najzapaženiji pojedinac uzbudljivog susreta bio je Ertel iz Laborala koji je ubacio 31 poen, ali je u poslednjem napadu promašio za pobedu svog tima.
Valensija je pretrpela već šesti poraz na gostovanju u Pireju, gde je Olimpijakos posle neizvesne završnice zabeležio šestu pobedu i zadržao maksimalan učinak.
Za španski tim debitovao je repezentativac Srbije Nemanja Nedović, ali je bio tragičar susreta.
On se spetljao u poslednjem napadu, a kada je 1,3 sekunde pre kraja ponovo prihvatio loptu šutirao je za tri poena i pogodio, ali posle zvuka sirene.
Nedović je na parketu proveo 24 minuta i ubacio šest poena, dok je Vladimir Lučić bio među najzapaženijima u ekipi Valensije sa 16.
Porazi Laborala i Valensije odgovaraju Crvenoj zvezdi, koja sutra gostuje turskom Galatasaraju.
Moskovski CSKA bio je ubedljiv na domaćem terenu protiv Albe (95:66), iako je nastupio bez lakše povređenog Miloša Teodosića, dok je Efes u Kazanju protiv Uniksa prokockao 15 poena prednosti i izgubio sa 67:64.
Preostala četiri meča današnjeg programa 6. kola igraju se kasnije.

Povezana vest:  Ženska seniorska reprezentacija Srbije završila prvu fazu priprema za EP