euroleague basketball logo

POSLE MEČA GALATASARAJ – ZVEZDA

Konzulat Srbije u Turskoj : Ubijen srpski navijač u Istanbulu

 

Jedan navijač Crvene zvezde ubijen je danas u Istanbulu pre košarkaške utakmice beogradskog kluba sa Galatasarajem. Konzul Srbije u Istanbulu Zoran Marković rekao je agenciji Beta da je ovaj mladić ubijen ubodima nožem u sukobima koji su izbili ispred same hale „Abdi Ipekči“ u Istanbulu. 
-Ovo je jedan gest neprijateljstva, da u vreme kada se Srbiji zabada nož sa svih strana, u Turskoj bude zabijen nož u srce navijača iz Srbije. Događaj je tragičan, potresen sam – rekao je Marković. 
On je kazao da je konzulat Srbije bio u kontaktu sa turskom policijom i da je upozoravao da je utakmica visokog rizika u pitanju, ali da njihovi apeli nisu prihvaćeni. 
-Organizacija je bila na najmanjem nivou. Mi smo dva dana upozoravali da je to susret visokog rizika i da može doći do ovakve situacije… Mi sada radimo na tome da svi navijači bezbedno napuste teritoriju Turske u najkraćem roku – rekao je Marković. 
Ubijeni navijač je dobio teške ubodne rane i odmah je prevezen u bolnicu. 
-Želim da naglasim da su se turski lekari borili kao lavovi za njegov život. Reanimacija je trajala pet sati, ali je na kraju zbog obilnog krvarenja preminuo – rekao je Marković. 

Povezana vest:  Košarkaši Partizana odbranili titulu prvaka Srbije