dule vujosevic kzn okt 2014 5Vujošević: Ekipa je mogla i bolje da odigra
 
Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da je zadovoljan prvim poluvremenom u današnjoj pobedi nad Cibonom, ali da je ekipa mogla bolje da odigra.
-Cibona polako kompletira ekipu, dobar su sastav i nisu slučajno dobili Krku i igrali na jednu loptu sa Cedevitom. Prvo poluvreme smo odigrali dobro i jako sam zadovoljan njime, a drugim sam manje zadovoljan – rekao je Vujošević novinarima posle utakmice.
Partizan je u hali Pionir savladao Cibonu sa 73:64 i tako zabeležio petu pobedu u regionalnom takmičenju.
-Mi smo šutirali tri od 16 za tri, od toga je bilo mnogo otvorenih pozicija. U poslednjoj četvrtini smo dali našem renomiranom protivniku, klubu velike tradicije, da pomisli da ima nade… Bilo je dobrih stvari, ali i stvari za popravljanje – kazao je Vujošević.
Novinare je zanimalo šta sportisti mogu da urade na smirivanju tenzija nakon što su reakcije države i medija doprinele porastu tenzija posle ubistva navijača Crvene zvezde u Istanbulu.
-Mi smo dali minut ćutanja. Jako mi je žao što se tragedija desila. Smatram da država ne treba da demonstrira koliko je nekome teško na ličnom nivou, koristeći tuđu tragediju. Da se prave marševi na ambasadu Turske… Ja o tome stalno pričam, ali sada neću jer mi je lično jako žao tog momka koji je ubijen – rekao je Vujošević.
Trener Cibone Slaven Rimac rekao je da je njegova ekipa propustila šansu i poklonila pobedu Partizanu.
-Jednostavno, protiv Partizana morate da igrate sa energijom, a s obzirom na kvalitet koji sada ima može se igrati i u egalu. Mi danas jednostavno nismo bili pravi, praktično smo poklonili pobedu, ovo je za mene propuštena šansa, moramo u utakmicama koje slede da odigramo bolje – rekao je Rimac.
Crno-beli će u sledećem kolu Jadranske lige igrati kao gosti protiv „večitog“ rivala Crvene zvezde.
Povezana vest:  NBA VESTI, San Antonio pobedom započeo odbranu titule