cedevita cz viliams

Zvezda u finišu savladala Cedevitu u Zagrebu

Košarkaši Crvene zvezde savladali su večeras u Zagrebu ekipu domaće Cedevite sa 88:87 (17:17, 19:21, 31:19, 21:30), u poslednjoj utakmici 9. kola Regionalne ABA. Izabranici Dejana Radonjića postigli su značajan uspeh i devetom pobedom zaredom učvrstili se na čelu tabele, jedini su sa maksimalnim učinkom, dok je Cedevita pretrpela treći poraz.
Nešto više od pet sekundi pre zvuka sirene Blažič je pri vođstvu domaćina (87:86) oba puta bio precizan sa linije slobodnih bacanja, Delaš nije iskoristio poslednji napad Cedevite i Crvena zvezda je okončala borbu novim trijumfom.
Novom dobrom partijom crveno-beli su potvrdili da su nezaustavljivi ove sezone u regionalnom takmičenju.
Duel sa domaćim evroligašem u Domu sportova Beograđani su otvorili sjajnom serijom 11-0, ali je Cedevita brzo uhvatila priključak i celo drugo poluvreme vođena je ravnopravna borba.
Međutim, Crvena zvezda je u trećoj četvrtini zaigrala sjajno i predvođena Blažičem i Vilijamsom postigla čak 31 poen, najavljujući zasluženu pobedu nad kvalitetnim protivnikom.
Najviše uzbuđenja viđeno je u poslednjoj deonici utakmice. Cedevita je svim silama nastojala da napravi preokret, uspela 45 sekundi pre kraja da dođe do vođstva (87:85), ali su crveno-beli ostali skoncentrisani i precizni, pa su zahvaljujući Jaki Blažiču izborili važan trijumf.
Srpski tim do pobede su predvodili Blažič sa 20, Cirbes sa 13, Mitrović sa 12 i Vilijams sa 11, poena, dok su u redovima Cedevite najbolji bili Pilepivć sa 21, Bilan sa 13 i Delaš sa 12.
Pred početak utakmice minutom ćutanja odata je posta tragično stradalom navijaču crveno-belih Marku Ivkoviću, a igrači oba tima izašli su na teren s porukom „Stop nasilju“.

Povezana vest:  Majkl Džordan: U današnjoj košarci postigao bih i 100 poena na utakmici!

Photo: Cedevita/Marin Sušić