dejan radonjic cz mega

Radonjić: Ovo je pobeda za našeg Marka

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić pobedu nad Cedevitom (88:87) posvetio je preminulom navijaču crveno-belih Marku Ivkoviću.
Ivković je ubijen u petak uoči utakmice košarkaške Evrolige u Istanbulu, gde je Crvena zvezda gostovala ekipi Galatasaraja, a sahranjen je u ponedeljak na Bežanijskom groblju u Beogradu.
-Ovu pobedu posvećujemo našem Marku. Došli smo iz Istanbula posle dosta teškog meča sa dva produžetaka, ali i dogadaja koji nas je sve izuzetno pogodio. To nam je odvuklo pažnju, nismo mogli da se koncentrišemo na meč u meri u kojoj je to potrebno – rekao je Radonjić za klupski sajt.
Zvezda je u Zagrebu kontrolisala igru i rezultat tokom većeg dela drugog poluvremena, ali je domaćin dobrom odbranom i trojkama meč uveo u neizvesnu završnicu.
-Pokušali smo da se spremimo najbolje što možemo, s obzirom na situaciju. Samim tim, očekivao sam oscilacije i pokušao da ih smanjim na najmanju moguću meru. Bila je prisutna i nervoza. Na kraju smo slavili, došli do bodova, ali i dalje sve je to… – ostao je nedorečen Radonjić.
I borbeni bek crveno-belih Branko Lazić nije mogao da ostane bez komentara na tragičan događaj u Istanbulu.
-Jako mi je žao što se to dogodilo. Ovu pobedu posvećujemo njemu, njegovoj porodici i prijateljima. Bilo je teško i neizvesno do kraja. U prvom delu smo imali manje-više kontrolu dešavanja na parketu, iako smo pravili dosta grešaka. Ipak, na kraju smo uspeli da iskontrolišemo rezultat i utakmicu rešimo u našu korist – zaključio je Lazić.

Povezana vest:  Ekipa „Baftija" pobedila „Fortunu" u finalu prvog dana turnira „City basket"