euroleague basketball logo

Evroliga minutom ćutanja odaje počast Marku Ivkoviću

Sve utakmice Evrolige i Evrokupa ove nedelje počeće minutom ćutanja u znak sećanja na navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića, koji je ubijen u petak uoči utakmice protiv Galatasaraja.
Evroliga, Crvena zvezda i Galatasaraj izdali su danas zajedničko saopštenje u kojem se najoštirje osuđuje tragedija u Istanbulu.
-Osnovni interes Evrolige i klubova je da incidenti koji su se dogodili budu potpuno istraženi i da budu preduzete sve neopohodne mere kako se nikad više ne bi ponovili. Oba kluba i Liga sarađuju sa policijom kako bi se to postiglo – navodi se u saopštenju.
Čelnici Evrolige uputili su saučešće i podršku porodici i prijateljima Marka Ivkovića. 
-Šaljemo poruku mira našim navijačima i tražimo njihovu pomoć u nameri da se ovakvi incidenti više nikad ne ponove. Oba kluba su posvećena preduzimanju svih neophodnih mera koje će doprineti razvoju mirne i sportske atmosfere u i ispred obe arene dva kluba u buducnosti.
Sastanku u sedištu ULEBA u Barseloni prisustvovali su predsednik i generalni menadžer Evrolige Đordi Bertomeu, direktor crveno-belih Davor Ristović i predstavnik turskog kluba Murat Ozier.

Povezana vest:  EVROLIGA, Poraz Partizana od Barselone u Pioniru