dejan radonjic cz mega

Radonjić: Čeka nas važna utakmica

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da njegovu ekipu čeka težak susret sa kvalitetnim protivnikom u Evroligi, i da je svestan važnosti sutrašnje utakmice sa Neptunasom u Evroligi. 
-Prilikom izvlačenja grupa, govorilo se da smo imali veliku sreću da smo dobili tim koji neće moći da parira po kvalitetu i da neće moći nikoga da dobije… Ispostavilo se da to nije tako, a sada je Neptunas u situaciji da se ravnopravno bori za plasman u Top 16… Znamo da nas čeka težak meč protiv ozbiljnog protivnika – rekao je Radonjić novinarima u Areni, u Beogradu. 
Zvezda i Neptunas imaju po tri pobede, koliko ima i Galatasaraj. Crveno-beli bi eventualnim trijumfom prišli blizu plasmana u Top 16. 
-Meni je u potpunosti jasno da želimo da savladamo Neptunas. U ovaj I u sve ostale mečeve ulazimo sa istom motivacijom. Ovo nije odlučujući meč, jer smo pokazali da možemo da igramo sa svim timovima, a ima još utakmica do kraja. I nama je jasno da nas pobeda stavlja u bolju poziciju, ali smo svesni i da ima mnogo da se igra – rekao je Radonjić. 
Trener je kazao da je Stefan Jović počeo da trenira i da će za oko sedam dana biti ponovo u timu, što znači da će verovatno propustiti nedeljni meč protiv Partizana u Jadranskoj ligi. 
Kapiten Luka Mitrović kazao da je tim opterećen putovanjima, ali I da je maksimalno motivisan za sutrašnji meč. 
-Nalazimo se u paklenom ritmu što se tiče utakmica i putovanja. Sutra nas čeka težak meč, jedan od najbitnijih u dosadašnjem toku sezone Neptunas je na početku važio za autsajdera, ali su pokazali da su ozbiljna ekipa. Sutrašnja pobeda im može značiti Top 16 i biće maksimalno motivisani i spremni za pravu mušku borbu. Mi treba da odgovorimo na pravi način, onako kako smo to radili u većem delu sezone – rekao je Mitrović. 
Zvezda je apelovala na navijače da navijaju sportski i da ne ubacuju predmete u teren, a posebno da ne skandiraju uvredljive parole. Utakmica u Areni igra se sutra, u četvrtak, od 19.00 sati. 

Povezana vest:  SP TURSKA 2014, Srbija poražena od Francuske u borbi za osmo mesto