a banuit009

Partizan posle drame poražen od Banvita

Košarkaši Partizana izgubili su večeras u Bandirmi od ekipe turskog predstavnika Banvita sa 90:85 posle produžetka (24:25, 25:17, 20:23, 14:18 – 7:2), u utakmici 7. kola E grupe Evrokupa.
Banvit je zabeležio šestu pobedu i obezbedio plasman u narednu fazu takmičenja, dok su crno-belima nakon isto toliko poraza ostale minimalne šanse.
Partizan nije uspeo da se revanšira Banvitu za poraz u Beogradu, iako je večeras prikazao mnogo bolju partiju nego na meču u Pioniru.
Izabranici Duška Vujoševića pružili su sjajan otpor favorizovanom domaćinu, dugo je vođena ravnopravna i neizvesna borba, a gosti su mogli i do trijumfa u prvih 40 minuta, međutim, Tepić je u poslednjem napadu promašio.
Partizan je zatajio u presudnim trenucima, agresivniji domaćin iskoristio je greške, a bio je smireniji i precizniji u produžetku, pa je zasluženo došao do bodova.
Banvit su do trijumfa predvodili Dragićević sa 20, Roulend sa 19, Mehija sa 17 i Dejvis sa 14 poena, dok su u ekipi Partizana bolji od ostalih bili Tepić sa 21, Bogdanović sa 18 i Murić sa 16.
Večerašnji meč u Bandirmi počeo je minutom ćutanja u znak pošte ubijenom navijaču Crvene zvezde Marku Ivkoviću, a igrači turskog kluba nosili su i transparent sa porukom saučešća.
Plasman u drugu fazu Evrokupa osigurao je i Lijetuvos Ritas savladavši na domaćem terenu rumunski Asesoft (79:72).
U narednoj utakmici Partizan dočekuje 3. decembra ekipu Hapoela iz Jerusalima.

Povezana vest:  SUPERLIGA, Partizan ubedljiv protiv Crvene zvezde