boban marjanovic cz-nep

Marjanović: Pobeda značajna, ali ništa ne rešava

Košarkaši Crvene zvezde Boban Marjanović i Branko Lazić složili su se u oceni da je pobeda nad Neptunasom veoma značajna, ali da ništa ne rešava oko plasmana u Top 16 fazu Evrolige.
Crveno-beli su večeras u Kombank areni savladali litvanskog predstavnika rezultatom 79:62, u 7. kolu D grupe elitnog takmičenja.
-Utakmica je bila teška, pogotovo na psihološkom planu zbog svega što se dešavalo prethodnih dana. Imali smo veliki pritisak uoči meča, ali uspeli smo da izborimo veoma važnu pobedu. Osim malog pada u drugoj četvrtini, odigrali smo kako treba, timski. Još ništa nije gotovo, ali smo blizu Top 16. Moramo još da radimo – rekao je Marjanović novinarima posle meča, dodajući da je ekipi mnogo nedostajala podrška navijača.
Lazić je naglasio da će on i saigrači već protiv Valensije u gostima pokušati da obezbede plasman u Top 16.
-Sve je otvoreno. Teoretski još se nismo plalsirali, ostale su još tri utakmice, ali trudićemo se da već na sledećoj idemo na pobedu. Večeras smo imali prazan hod u drugoj četvrtini, ali posle toga zaigrali smo kako umemo i napravili razliku. Ovo je jako pobeda za korak ka Top 16 i relativno rasterećeni putujemo u Valensiju – poručio je Lazić.
Amerikanac Čarls Dženkins smatra da su crveno-beli uz oscilacije ipak odigrali dobar meč i izborili bitnu pobedu.
-Bili smo loši u drugoj deonici, Neptunas je to iskoristio i pogodio dosta otvorenih šuteva. Imali smo oscilalcije, ali smo dobrom odbranom preokrenuli meč. Ne smemo da padnemo u euforiju, ima još da se igra – rekao je Dženkins i dodao da ga njegova partija raduje, ali da je pobeda najbitnija od svega.

Povezana vest:  RED BULL KING OF THE ROCK 2012, Savić jači od imenjaka i kiše