euroleague basketball logo

Pobede Žalgirisa i Efesa

Košarkaši Žalgirisa pobedili su danas u gostima Nižnji Novgorod sa 61:55, dok je Efes u Istanbulu savladao Dinamo Sasari sa 85:62 u utakmicama sedmog kola Grupe A Evrolige. Žalgiris je na gostovanju u Rusiji došao do veoma bitne pobede nad direktnim konkurentom za TOP 16 fazu Nižnjim Novgorod. 
Litvansku ekipu do trijumfa je predovdio Džejms Anderson sa 18 poena i sedam skokova, dok su nadomak „dabl-dabl“ učinka bili Robertas Javtoksa i Paulijus Jankunas sa po devet poena i 11 uhvaćenih lopti.
U ekipi Nižnjeg Novgorod istakao se Tejlor Ročesti sa 15 poena I sedam asistencija, dok je Tarens Kinsi postigao 11. 
Ekipa Dušana Ivkovića, Efes, pred svojim navijačima je i teoretski izborila plasman u TOP 16 fazu Evrolige, pošto su ubedljivo savladali italijanski Dinamo Sasari. „Dabl-dabl“ učinak u ekipi Efesa Dario Šarić sa 18 poena i 11 skokova, dok je 16 poena dodao Milko Bjelica. S druge strane, u ekipi Dinama istakao se Rakim Sanders sa 11 poena. 
U Grupi A posle na deobi prvog mesta su Real Madrid i Efes sa po pet pobeda i dva poraza, treći je Žalgirs sa skorom 4/3, dok Uniks i Nižnji imaju po tri trijumfa i četiri poraza, a na poslednjem, šestom mestu Dinamo Sasari ima samo jednu pobedu iz sedam mečeva. 

Povezana vest:  Kapičić: Odluka o incidentu na meču u Atini - 25. avgusta