jovic trening

Stefan Jović sportska ličnost godine u Nišu

Košarkaš Crvene zvezde i reprezentativac Srbije Stefan Jović proglašen je za sportsku ličnost godine Niša, u tradicionalnoj 36. anketi Sekcije sportskih novinara tog grada. Jovića, rođenog Nišliju, za sportistu godine izabrao je jednoglasnom odlukom žiri od 55 članova, koji, pored niških sportskih novinara, čine i svi dosadašnji dobitnici priznanja, a čiji je ovogodišnji predsednik proslavljeni rukometaš Ivan Lapčević.
Jović je prvi Nišlija koji je postao seniorski košarkaški reprezentativac naše zemlje, a uz vrlo značajnu ulogu u timu selektora Aleksandra Đorđevića ove godine je osvojio srebrnu medalju na prvenstvu sveta u Španiji.
Priznanje “Sportska ličnost godine Niša” dodeljuje se značajnim sportistima, trenerima ili sportskim funkcionerima, bez obzira gde trenutno žive i rade, a svojim aktuelnim angažmanom u sportu značajno doprinose sportskom ugledu Niša. 
Ovu nagradu prethodnih godina dobijali su Ivan Miljković, Dragan Stojković, Dejan Petković, Nenad Manojlović, Svetislav Jovanović i drugi.
Joviću će nagrada biti uručena na tradicionalnoj manifestaciji “Sportski bal” 24. decembra.

Povezana vest:  NBA: Nijedna ekipa neće igrati četiri utakmice u pet dana