marjanovic cz igokea

Zvezda se namučila da pobedi Igokeu

Košarkaši Crvene zvezde izjednačili su rekord Jadranske lige po broju pobeda na početku sezone, pošto su danas zabeležili 12. pobedu, bez ijednog poraza, ali su morali da se namuče da savladaju Igokeu 76:71 (20:19, 23:14, 21:24, 12:14). Zvezda je igrala u kombinovanom sastavu, bez plejmejkera Markusa Vilijamsa, dok je Boban Marjanović imao smnajenu minutažu. 
Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Nikola Kalinić sa 13 I Branko Lazić sa 12 poena. Igokeu je predvodio Duško Bunić sa 14 poena. Zvezda je morala da se namuči da dođe do pobede. Krajem treće četvrtine vodila je 15 poena razlike, 64:49, ali je Igokea napravila seriju od 15:0 i izjednačila. 
Tada je u igru morao da se vrati Marjanović da stabilizuje tim i vrati skok, što je i uspeo, ali tek pošto je Igokea posle trojke Branka Jorovića nakratko povela, sa 69:67. 
Zvezda je vratila prednost sa četiri uzastopna poena Marjanovića, a onda onda je Kalinić sa penala doneo Zvezdi 76:71. Igokea je za preostalo vreme uspela dva puta da šutne za tri, ali je promašila oba puta. Igokea je ostala pretposlednja na tabeli s tri pobede i devet poraza. 
Zvezda u sledećem kolu igra u gostima protiv MZT-a iz Skoplja.  

Povezana vest:  Crvena zvezda slavila u Valjevu za 11. pobedu