covic press nov

Čović: Naš ukupni budžet je 3,6 miliona evra

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je da budžet prvog tima iznosi manje od dva miliona evra i da on ne sme da se probije prilikom eventualnog angažovanja pojačanja.
-Naš ukupni budžet je 3,6 miliona evra. U to spada Crvena zvezda sa Malog Kalemegdana, Crvena zvezda Telekom i FMP, kao mladi tim. To je budžet i celokupne administracije, stručnih štabova i svih ekipa. Prvi tim vredi manje od dva miliona evra i jeftiniji je od konkurenata, na primer Cedevite. Ta cifra ne sme da se probije pri eventualnom dovođenju pojačanja – rekao je Čović na konferenciji za medije posle utakmice sa Igokeom.
On je dodao da je situaciju u zemlji teška i da će Crvena zvezda deliti sudbinu naroda. 
-Dva miliona obezbeđujemo sopstvenim radom, od prodatih karata, TV prava i malo od prodaje dresova i ostalih artikala. Od karata smo do sada zaradili 700.000 evra, imamo jasan finansijski presek. Imamo dva miliona kao obaveze, zaboravili ste da smo krenuli od minus 15 miliona koje vraćamo kroz Unapred pripremljen plan reorganizacije. Imamo i zaostale obaveze, ne samo iz poslednje sezone već i iz prethodnih. Njih moramo da izmirimo – rekao je Čović.
Prvi čovek crveno-belih čestitao je treneru Dejanu Radonjiću i ekipi, koji su trijumfom protiv Igokee izjednačili rekord Jadranske lige od 12 pobeda na startu šampionata.
-Nastavićemo maksimalno da se trudimo da ostvarimo rezultat i u Evroligi, iako smo napravili iskorak u odnosu na prethodnu sezonu. Ambicije za Jadransku ligu su svima poznate. Uopšte nisam zabrinut što je ekipa igrala ovako, igrači su živi ljudi i najlepše je kad igrate slabije, a pobeđujete. To govori o karakteru tima, stručnog štaba, ali i celog sistema i uprave Crvene zvezde raspoređene na nekoliko beogradskih adresa. Može nam se da imamo tri adrese – kazao je Čović.
On je pozvao navijače da podrže akciju i kupe kartu za utakmicu poslednjeg kola D grupe Evrolige protiv Laborala, iako pristalice Zvezde neće moći da prisustvuju zbog kazne disciplinskog sudije Evrolige.
-Sredstva prikupljena iz ove akcije koristili bismo prvenstveno za eventualno izmirenje kazne, ako ona ostane. Naš predlog Evroligi je da sva sredstva od kazni kompletno budu upućena porodici Marka Ivkovića, a pri tome mislim da je Galatasarajeva kazna premala i na nju ćemo se žaliti. Takođe ćemo se žaliti i na našu kaznu koja je i nepravedna i nenormalna, nezavisna, od nezavisnog Patrika. Ako kazna ne ostane, ta sredstva bila bi u funkciji određenih potreba, a takođe usmerena dobrim delom ka porodici Ivković – poručio je Čović.

Povezana vest:  KUP RADIVOJA KORAĆA, Jovanović: Pobednika odlučila fizička spremnost