Peja Stojakovic 1

NBA VESTI

Sakramento povukao dres Stojakovića, poraz Golden stejta

Košarkaši Oklahome pobedili su u noći između utorka i srede Sakramento sa 104:92 i tako pokvarili noć Predragu Stojakoviću čiji je dres sa brojem 16 otišao u „penziju“. Sakramento je na poluvremenu povukao dres koji je Stojaković nosio osam godina, a ceremoniji su prisustvovali njegovi bivši saigrači Vlade Divac, Bobi Džekson, Dag Kristi, Bred Miler i Skot Polard. 
-Ovo je neverovatan trenutak za mene i moju porodicu. Osećam se vrlo počastvovano. Želim da zahvalim i vama, navijačima, najboljim I naglasnijim navijačima na svetu – rekao je Stojaković, čiji je govor prekidan nekoliko puta aplauzima i skandiranjem „Peđa, Peđa“. 
Najefikasniji u 12. pobedi Oklahome bio je Rasel Vestbruk, koji je ubacio 32 poena, dok je u Sakramentu najbolji bio Rudi Gej sa 22 poena. 
Košarkaši Vašingtona upisali su i petu uzastopnu pobedu, pošto su prošle noći na svom terenu savladali Minesotu sa 109:95. Vašington su do 18. pobede u sezoni predvodili Ražual Batler sa 23 I Džon Vol sa 21 poenom, dok je u poraženoj ekipi najbolji bio Tadeuš Jang sa 29 poena. 
Meč između Bruklina i Majamija počeo je sa pola sata zakašnjenja zbog prokišnjavanja krova hale, a na kraju su Hitsi odneli pobedu od 95:91. 
Dvejn Vejd je propustio trening u utorak zbog stomačnog virusa i nije bilo sigurno da li će igrati protiv Bruklina, ali kada je utakmica počela, on je izgledao sasvim dobro – postigao je 29 poena i vodio je Majami do 12. pobede u sezoni. 
-Danas sam pojeo samo tri parčeta hleba i dve banane, ali kad sam već došao, onda sam morao nešto i da uradim. U suprotnom bih ostao u hotelu – rekao je Vejd. 
U redovima Bruklina najbolji je bio Mejson Plamli s 21 poenom, bosanski košarkaš Mirza Teletović je ubacio pet poena, koliko je postigao i Hrvat Bojan Bogdanović. Košarkaši Memfisa su prošle noći prekinuli niz od 16 uzastopnih pobeda Golden stejta, pošto su pobedili sa 105:98. 
Memfis je upisao 20. pobedu u sezoni, a za to su najzaslužniji bili Mark Gasol sa 24 i Majk Konli i Zek Randolf koji su ubacili po 17 poena, dok je u poražanoj ekipi bolji od ostalih bio Klej Tompson sa 22 postignuta poena. 
Nju Orleans je kod kuće savladao Jutu sa 119:111, što mu je 12. trijumf od početka sezone, dok je Dalas na gostovanju bio bolji od Njujorka sa 107:87. 

Povezana vest:  NBA VESTI, Boston poveo protiv Atlante sa 2:1