djordjevic

Đorđević: Odlazak isključen, ostajem lojalan Srbiji 

Selektor srpskih košarkaša Aleksandar Đorđević potvrdio je da ne namerava da preuzme nijedan inostrani klub i da ostaje na klupi državne reprezentacije sa kojom je osvojio titulu vicešampiona sveta.
Ranije danas španska Marka prenela je da je status aktuelnog trenera Reala iz Madrida, Pabla Lase, pod velikim znakom pitanja zbog loših rezultata u nacionalnom prvenstvu i da Đorđević važi kao glavni kandidat da preuzme njegov posao.
Takođe, ranije se spekulisalo da je za srpskog selektora veoma zainteresovan i atinski Olimpijakos posle ostavke trenera Jorgosa Barcokasa.
-Ne želim da zbog posla u klubu napustim drugu najbolju reprezentaciju na svetu. Imajući u vidu moje principe i profesionalizam, takva opcija je isključcena. Ostaću lojalan Srbiji, jer sam to obećao – izjavio je Đorđević za beogradske Večernje novosti.
On smatra da bi s njegove strane bilo veoma neodgovorno da prihvati ponudu evroligaša, kada, kako je naveo „treba misliti na predstojeće Evropsko prvenstvo“.
-Ne volim da ostavljam poslove nedovršenim. Možda bi neko izabrao drugačije, ja ne – poručio je Đorjević.
Đorđevićev ugovor sa Košarkaškim savezom Srbije važi do Olimpijskih igara u Riju 2016. godine ukoliko nacionalni tim na Evrobasketu 2015. ili u dodatnim kvalifikacijama izbori plasman.

Povezana vest:  Šampioni sveta: Ministarka hvala, sad nam pomozite