dejan radonjic cz mega
RADONJIĆ: BORBA ZA DRUGO MESTO
 
Košarkaši Crvene zvezde Telekom će u petak od 19 sati pred praznim tribinama dvorane Pionir dočekati ekipu Laboral Kuće u poslednjem kolu D grupe Evrolige. Iako se meč igra bez prisustva publike, Crvena zvezda je u utorak pustila u prodaju simbolične ulaznice koje se po ceni od 300 dinara mogu kupiti na svim poslovnicama Eventima. Celokupna akcija potekla je posle nepravedne odluke disciplniskog sudije Evrolige kojom je Crvena zvezda Telekom kažnjena sa 50.000 evra.
Treba istaći da je samo za danas (četvrtak, 18. decembar) omogućena kupovina ovih ulaznica i putem interneta, odnosno preko sajta www.eventim.rs , a još jednom podsećamo da će sav prihod od ovih ulaznica biti iskorišćen za plaćanje ove nepravedne kazne. Ukoliko bude uvažena žalba Crvene zvezde na ovu odluku, koja je danas poslata žalbenom veću Evrolige, sva sredstva biće usmerena za potrebe porodice poginulog navijača Zvezde, Marka Ivkovića. Takođe, ukoliko novčane kazne i Crvene zvezde Telekom i Galatasaraja ostanu na snazi, prvi čovek crveno-belih Nebojša Čović je predložio da ceo taj fond bude prosleđen porodici Marka Ivkovića. Čelnici Evrolige su načelno prihvatili ovaj predlog, ali još se čeka zvanična potvrda.
Posebno naglašavamo da ispred dvorane Pionir za vreme utakmice nije planirano niti organizovano bilo kakvo okupljanje. Iako su pojedini mediji to preneli, još jednom ističemo da ispred beogradskog hrama košarke neće biti posatvljanja velikog video bima i organizovanog praćenja utakmice.
Dobro je poznato da iako u hali Pionir neće biti publike, košarkaši Crvene zvezde neće biti sami. Akcija pod nazivom „Da nijedna stolica ne bude prazna“ naišla je na sjajan odjek. Velik broj fotografija, koje će biti postavljene na stolice Pionira, je stigao na adresu kluba. Svi oni koji žele da na simboličan način budu prisutni u Pioniru mogu da u prostorije kluba na Malom Kalemegdanu donesu svoje odštampane fotografije u boji u formatu A4 i na taj način pruže podršku svojim ljubimcima.
Činjenica je da će meč sa Laboral Kućom biti odigran u specifičnoj atmosferi, ali trener Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić se nada da to neće poremetiti ekipu:
– Svi smo svesni da je podrška navijača našem timu, koji je najmlađi u Evroligi, od velikog  značaja. U svim mečevima koje smo odigrali na našem terenu smo imali prilike da uživamo u fantastičnom ambijentu koji su uvek priređivali naši navijači. Nama je takva podrška davala poseban impuls na terenu, da u svakom tom meču izvučemo maksimum i pružimo dobre partije. Ovakvu okolnost i činjenicu da igramo bez publike naš protivnik će sigurno poškušati da iskoristi i ta činjenica će u odnosu na sve ostale naše rivale sigurno za njih biti prednosti. Bez obzira na to mi moramo da budemo na najvišem mogućem nivou i da pokušamo da dobrom partijom zadovoljimo naše navijače koji ovog puta neće biti u hali, ali će sigurno srcem biti uz nas – počeo je priču Radonjić.
Iako su obe ekipe obezbedile učešće u TOP 16 fazi, strateg crveno-beli ističe takmičarski karakter duela sa Laboral Kućom:
– Utakamica se igra za plasman, to će biti borba za drugo mesto u D grupi – rekao je Radonjić i potom nasatvio sa analizom rivala:
– Ekipa Laborala napravila je dosta promena. To je vrlo iskusan tim sastavljen od veoma kvalitetnih igrača, a po budžetu je daleko ispred nas. Posle naše pobede u prvom meču, oni su reagovali jako kvalitetno, pobedili su ubedljivo Olimpijakos i naneli mu jedini poraz do sada u grupi, a trijumfom protiv Valensije u prošlom kolu obezbedili svoje mesto među 16 najboljih timova Evrope. Angažovanjem Begića posle povrede Hamiltona napravili su veliki iskorak i time su pokazali kakve su njihove ambicije. Takođe, priča se puno oko odlaska Ertela, ali on je i dalje u timu i postoje naznake da može da ostane do kraja sezone, a oni su za svaki slučaj doveli Džejmsa, najboljeg strelca grčkog šampionata. To je sada poprilično drugačiji tim i po sastavu, ali i po kvalitetu igre u odnosu na naš prvi meč.
Pred duel sa timom iz Vitorije Radonjić nije skrivao pobedničke ambicije:
– Mi se pripremamo kao i za svaki drugi meč, dakle samo sa jednom idejom, a to je da slavimo. Potrudićemo se da protiv Laborala odigramo još jednu dobru utakmicu, da osvojimo još dva nova boda i da odličnu igru koju smo pružili u dosadašnjem delu takmičenja nadogradimo i osvajanjem drugog mesta u D grupi.
Zvezdin strateg je istakao da su svi igrači zdravi i potpuno spremni za utakmicu i naglasio da i poed činjenice da će tribine biti prazne posebna motivicija neće biti potrebna, jer je svaki meč u Evroligi za ovaj mladi sastav Zvezde veliki izazov:
– Kreiramo takvu filozofiju da u svakom meču idemo na pobedu. Igrajući Evroligu protiv tako kvalitetnih protivnika prilično je lako motivisati ekipu. Mislim da je svima jasno da je odsustvo publike veliki hendikep, ali moramo i tu situaciju da prevaziđemo – zaključio je Radonjić.
Povezana vest:  Košarkašice Radivoja Koraća osvojile Kup Srbije