radonjic cz klRadonjić: Nismo kalkulisali, igrači zaslužuju pohvale

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić izrazio je zadovoljstvo zbog pobede nad Laboral Kućom i osvajanja drugog mesta u D grupi Evrolige, ali i zbog dosadašnjih igara njegovog tima tokom prve faze takmičenja.
Crveno-beli su večeras pred praznim tribinama u Pioniru savladali španskog predstavnika rezultatom 90:82.
-Utakmica je bila karakteristična, u predigri koja je imala čudan osećaj. Nisam siguran da se više potenciralo drugo mesto, u odnosu na kalkulacije u kojoj ćemo grupi biti u Top 16. Moj tim uvek ide na pobedu, bez obzira na okolnosti. Završili smo prvu rundu na drugom mestu, igrači zaslužuju sve pohvale – rekao je Radonjić na konferenciji ze medije u Pioniru.
Crvena zvezda će u Top 16 fazi Evrolige igrati u E grupi sa Realom, Barselonom, Makabijem, Panatinaikosom, Žalgirisom, Unikahom i Galatasarajem, a to takmičenje startuje 30. decembra.
-Novih 14 utakmica biće dobra škola za naš tim, nadam se da ćemo položiti sa dobrom ocenom. Porazi će se desiti, ali bitno je da ekipa napreduje u svakom meču. Ubedljivo smo dva kola pre kraja prošli u narednu fazu i pokazali kvalitet, jedino bi mogla da bude zamerka na meč protiv Neptunasa u gostima – naveo je Radonjić.
Crnogorski stručnjak smatra da njegov tim može da ispuni ciljeve ove sezone i osvoji trofeje u Jadranskoj i domaćoj ligi, kako bi obezbedio nadmetanje u Evroligi.
Trener Laborala, Ibon Navaro, ocenio je da je njegovoj ekipi nedostajalo energije i intenziteta da zaustavi najboljeg protivničkog igrača Markusa Vilijamsa.
-Nismo uspeli da zaustavimo sjajnog šutera Vilijamsa. Loše smo branili pik-en-rol sa Marjanovićem, a Zvezda nas je, pritom, kažnjavala iz kontri. Želeli smo pobedu, nismo kalkulisali u koju ćemo grupu u Top 16, međutim, nismo uspeli. Zvezda je dobar tim, imaju snage da se nadmeću s najjačim klubovima Evrope. Nikome neće biti lako u Beogradu-zaključio je Navaro.
U Crvenoj zvezdi je potvrđeno da je predsednik kluba Nebojša Čović poslao zahtev Evroligi da se novčane kazne izrečene crveno-belima i Galatasaraju uplate na račun porodice stradalog navijača Marka Ivkovića.
Ivkovića su ubili navijači Galatasaraja uoči utakmice dva kluba prošlog meseca u Istanbulu.

Povezana vest:  Božić: Ogroman izazov, ali opravdaću poverenje