dule vujosevic par metalac (1)

Vujošević: Na delu je simbioza dva najmoćnija kluba

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da njegova ekipa mora da bude maksimalno angažovana u meču Jadranske lige protiv Budućnosti, kao i da je ove sezone na delu „simbioza najmoćnijih klubova u ligi“. 
-Budućnost je projekat iza kog stoji država, a i vlasnik kompanije ‘Voli’ Dragan Bokan, koji se baš zaljubio u košarku i odvaja ozbiljna sredstva za crnogorsku košarku, a vidim čak i da često dolazi u goste i da sponzoriše i Zvezdu. Interesantna je simbioza ta dva kluba – kazao je Vujošević novinarima u Hali Pionir. 
Partizan će sutra u Hali Pionir u 13. kolu regionalne Jadranske lige dočekati Budućnost. 
-Pred ovu utakmicu moramo biti svesni opasnosti koja nam preti, pre svega od ekipe Budućnosti, ali i od nekih pratećih konotacija, koje proističu iz pomenute simbioze – dodao je on. 
Vujošević je kazao njegava ekipa ne može da kalkuliše pred duel s drugoplasiranom ekipom Jadranske lige. 
-Budućnost je ekipa koja iz godine u godinu sve bolja. Ove sezone oni vide svoju priliku da izbore učešće u finalu Jadranske lige i da na taj način dođu do učešća u Evroligi – kazao je Vujošević. 
Trener crno-belih kazao je da će Edo Murić neće nastupiti protiv Budućnosti zbog povrede ramena, a da su upitni Đorđa Gagića i Aleksandra Pavlovića. 
-Sutra ćemo znati kakva je situacija sa Gagićem i Pavlovićem, ali očekujem da ćemo biti u skoro kompletnom sastavu, samo bez Murića – kazao je Vujošević. 
On je pozvao navijače da sutra dođu u Pionir i pruže podršku crno-belima. 
-Nadam se da će važnost meča prepoznati i publika, koja će doći u Halu Pionir i od njega napraviti domaći teren. Igrači i navijači moraju da budu svesni važnosti utakmice, pa da srazmerna tome bude I njihova angažovanost – rekao je Vujošević. 
Šef stručnog štaba Partizana ponovio je da klub traži novog plejmejkera, ali da finansijska situacija u klubu, ali i tržište ne idu njima u korist. 
Partizan u utakmicu protiv Budućnosti ulazi s petog mesta na tabeli i skorom od po šest pobeda i poraza, dok je Budućnost druga s 10 trijumfa iz 12 mečeva. Utakmica između Partizana i Budućnosti igraće se sutra od 19.00 u Hali Pionir. 

Povezana vest:  EVROKUP, Crvena zvezda u četvrtfinalu Evrokupa