partizana-buducnost

Partizan u Pioniru bez rešenja protiv Budućnosti

Košarkaši Partizana izgubili su večeras u Beogradu od ekipe podgoričke Budućnosti sa 72:61 (19:16, 20:10, 8:14, 25:21), u utakmici 13. kola regionalne Jadranske lige. Meč je odigran u hali Pionir pred 6.500 gledalaca, a sudili su Sreten Radović (Hrvatska), Matej Boltauzer (Slovenija) i Tomislav Vovk (Hrvatska).
Partizan: Pavlović 8, Tepić 11, Kuzeloglu, Marinković, Dalo, Milutinov 4, Milosavljević 14, Mačvan 12, Andrić 10, Milutinović, Bezbradica, Bogdanović 2.
Budućnost: Kuk 6, Šehović 18, Dašić 2, Planinić 14, Subotić 2, Čarapić, Vitkovac 10, Popović, Ivanović 4, Rejnodls 14, Paunić 2, Rikić.
Budućnost je pobedom u Pioniru najverovatnije i potpuno udaljila Partizan od plasmana u doigravanje za titulu.
Crno-beli su pretrpeli sedmi poraz u regionalnom takmičenju i sada skorom 6-7 zaostaju dve pobede od čevrtoplasirane Olimpije, dok su Podgoričani sa učinkom 11-2 ostali najbliži pratilac vodeće Crvene zvezde.
Srpski tim pružao je večeras pravi otpor u prvoj i donekle u poslednjoj četvrtini, kada je trojkom Mihajla Andrića prišao na samo pet peona zaostataka (54:49). 
Gosti su, međutim, odgovorili sa četiri vezana poena do kojih su došli nakon nesportskog faula večeras prenervoznog Saše Pavlovića.
Budućnost je visoku prednost stekla početkom druge četvrtine, kada se serijom 14:2 odlepila na 35:20. U tim trenucima igrači Partizana nisu imali rešenja za odbranu gostiju, individualnim akcijama pokušavali su da pronađu put do koša rivala, ali su bili izuzetno neprecizni, posebno u šutu za dva poena, gde su za prvih 20 minuta zabeležili samo 29 odsto uspešnosti (24/7).
Podgoričani su od prvog minuta pokazali da se radi o ozbiljnoj ekipi, koja je sa visokim amcijiama ušla u ovu sezonu. Ujedno, prekinuli su tradiciju i prvi put posle 2010. godine trijumfovali u Beogradu.
Partizan je na ovom meču nastupio bez povređenih Đorđa Gagića i Eda Murića, dok je ekipu vodio Velimir Gašić, pošto je prvi trener Duško Vujošević suspendovan zbog isključenja na utakmici protiv Mega Leksa.
U narednom kolu crno-beli već u utorak dočekuju mađarski Solnok.

Povezana vest:  Igokea: Ne želimo raspravu oko uslova igranja u Evroligi