nba novi logo

NBA VESTI
Pobeda Klipersa, poraz Lejkersa

U nastavku prvenstva američke profesionalne košarkaške lige (NBA) Klipersi su jutros u Los Anđelesu savladali Golden Stejt sa 100:86, uz 24 poena i sedam skokova „rezerviste“ Džamala Kroforda.
Kroford je bio samo jedan od četvorice iz redova domaćeg sastava koji su „kumovali“ drugom uzastopnom porazu „ratnika“ u Stejpls centru pošto su pre samo tri dana i Lejkersi u istoj dvorani bili uspešniji od Golden Stejta.
Krofordu su se pridružili Kris Pol sa 22 koša, sedam skokova i četiri asistencije, zatim Blejk Grifin sa 18 poena, 15 uhvaćenih lopsti i šest asistencija i DeAndre Džordan koji je utakmicu završio sa 14 koševa i 12 skokova.
Među poraženim „ratnicima“ istakli su se Klej Tompson sa 15 poena, odnosno Stefon Kari čiji je učinak iznosio 14 koševa, devet skokova i sedam asistencija.
Za razliku od Klipersa koji su praznik obeležili pobedom, Lejkersima Božić nije doneo ništa dobro. Čikago ih je pobedio sa 20 poena razlike (113:93) a za najkorisnijeg aktera utakmice (MVP) proglašen je dojučerašnji „jezeraš“, španski reprezentativac Pau Gasol.
Protiv bivšeg tima (Lejkersa), u kojem je proveo sedam godina i sa kojim je osvojio dva šampionska prstena, Gasol je ubacio 23 koša i 13 puta bio najviši u skoku. Njemu uz rame bili su Derik Rouz sa 20 koševa i šest asistencija i Džimi Batler koji je meč završio sa 21 poenom.
Rezultati:
Njujork – Vašington 91:102
San Antonio – Oklahoma 106:114
Majami – Klivlend 101:91
Čikago – L.A. Lejkers 113:93 i
L.A. Klipers – Golden Stejt 100:86

Povezana vest:  Zvezda dobila derbi protiv Partizana, Radnički lako sa FMP