partizan igokea

Partizan očekivano pobedio Igokeu

Košarkaši Partizana savladali su večeras u Beogradu ekipu Igokee sa 74:65 (21:13, 17:15, 19:21, 17:16) i 12. pobedom, šestom zaredom, približili se plasmanu u plej-of regionalne Jadranske lige.
Utakmica 19. kola odigrana je u hali Pionir pred 7.000 gledalaca, a sudili su Siniša Herceg (Hrvatska), Josip Radojković (Hrvatska), Tamaš Benčur (Mađarska).
Partizan: Pavlović 6, Murić 8, Marinković 6, Dalo 2, Milutinov 7, Milosavljević 13, Mačvan 13, Gagić 7, Andrić 12, Milutinović, Bezbradica, Bogdanović.
Igokea: Meklur, Predić, Jorović 4, Knežević, Milošević 2, Čakarević 18, Radukić 5, Bunić 16, Katnić 10, Zlovarić 2, Džons 9.
Partizan je zabeležio šestu vezanu pobedu i učvrstio se na četvrtoj poziciji na tabeli koja vodi u plej-of regionalnog takmičenja. 
Crno-beli večeras nisu briljirali, a otpor protivnika slomili su tek u poslednja tri minuta, iako su u nekoliko navrata tokom meča imalii dvocifrenu prednost.
Delovalo je da će se tim Duška Vujoševića lako revanširati Igokei za poraz u prvom delu sezone (83:77) pošto je u poslednju četvrtinu ušao sa prednošću od 59:49.
Međutim, gosti su serijom 8:0 uhvatili rezultatski priključak i prišli na 59:57, ali ipak nisu imali snage za preokret.
Bez povređenog Milenka Tepića Partizan je imao velikih problema u organizaciji igre, što se posebno videlo u situacijama kada se tim iz Aleksandrovca vraćao u meč.
Pokušao je domaćin da odsustvo klasičnog plejmejkera nadoknadi Marinkovićem i Daloom, ali bez mnogo uspeha.
U timu Igokee raspoložen i motivisan za igru protiv bivšeg kluba bio je Marko Čakarević, koji je postigao čak 18 poena.
Navijači Partizana pozdravili su trenera Vujoševića sa crvenim karanfilima, a prilikom njegovog ulaska u halu sa razglasa je puštena muzika iz kultnog filma „Davitelj protiv davitelja“. 
Ovo je bila šala i reakcija na novi spot Grupe JNA u kojem se u ulozi legendarnog Pere Mitića (Taško Načić) pojavljuje šef stručnog štaba crno-belih, koji je bio kritikovana zbog sličnih sukoba sa Bogdanom Bogdanovićem i Mihajlom Andrićem.
Narednu utakmicu košarkaši Partizana odigraće za sedam dana u Skoplju protiv MZT-a.

Povezana vest:  EP SLOVENIJA 2013, Letonija pobedila Bosnu i Hercegovinu na startu EP