dule vujosevic kzn okt 2014 3

Vujošević: Očekivana pobeda, neočekivano teško

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da je njegov tim zabeležio očekivanu pobedu nad Igokeom u 19. kolu Jadranske lige, ali i da je do nje došao teže nego što se očekivalo. 
-Utakmicu smo dobili, kao što je očekivano, a dobili smo je teže nego što je očekivano. To je činjenica. Osetilo se odsustvo plejmejkera. Nisu postojali potrebni tenzija i borbenost, jer ne sme da se potceni nijedan protivnik – rekao je Vujošević novinarima u Beogradu. 
Partizan je pobedio Igokeu sa 74:65 u 19. kolu. Crno-beli su sve vreme vodili, ali je Igokea u poslednjoj četvrtini utakmice igrane pred prepunim Pionirom bila blizu preokreta. 
-Nije bila pristojna i adekvatna borbenost u odnosu na fantastičnu atmosferu. Ovo je utakmica Jadranske lige, igrana od 21 sat, po kiši, a sala je bila prepuna. To nije prosto interesovanje za igru, koja jeste najvažnija od svega. To je pre svega želja ozbiljnih ljudi da se podrži košarkaški klub Partizan koji je stavljen u zaista tešku sitzuaciju. Zahvaljujem, vraćaćemo još bolje u mečevima koji predstoje – rekao je Vujošević. 
Trener Igokee Željko Lukajić rekao je da je zadovoljan igrom svog tima, kao i da je Partizan zasluženo pobedio. 
-Partizan je opravdao ulogu favorita. Mi nismo bili saterani uza zid, mi tražimo svoju igru. Imamo svoje zadatke, a to je da probamo da igru dovedemo na nivo koji će nam biti potreban za period koji dolazi. Ovo jeste godina za konsolidaciju tima – rekao je Lukajić. 
On je kazao da njegov tim već duže vreme ima problema sa povredama, kao i da ga raduje što je tim večeras igrao kao što je dogovoreno. 
-Raduje i povratak Marka Čakarevića. On može da pokrije dve pozicije, zna da igra i mnogo će nam značiti u narednom periodu. To je prvenstvvo BiH, kroz koje mi stičemo pravo da igramo u Jadranskoj ligi. Zadovoljan sam i prelepim ambijentom koji su napravili navijači Partizana, mislim da smo opravdali i njihovo poverenje – rekao je Lukajić. 

Povezana vest:  EVROLIGA, Lo ne igra protiv Makabija