dejan radonjic cz megaRadonjić: Očekivano dobar meč, mogla da slavi i Budućnost

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je posle pobede protiv Budućnosti da je odigrana očekivano lepa i kvalitetna utakmica u kojoj je mogao da slavi i domaćin.
Crveno-beli su posle dramatične završnice trijumfovali u Podgorici rezultatom 77:76 u derbiju 19. kola regionalne Jadranske lige, a oba tima prikazala su odličnu igru.
-Došli smo u Podgoricu da odigramo rasterećeno, jer je rezultatski jasna situacija kako za nas, tako i za Budućnost. Očekivao sam lepu i kvalitetnu utakmicu, tako je i bilo, a sama završnica je dala draž. Mi smo na kraju dobili, ali mogla je da dobije i Budućnost – izjavio je Radonjić posle meča, a prenose Vijesti.
Trener Crvene zvezde dodao je da njegov tim nije dobro krenuo i da je držao rezultatski priključak, iako je bilo propusta u odbrani.
-Početak drugog poluvremena ukazivao je da će Budućnost imati kontrolu meča, stekla je veliku prednost. Vilijams, koji je bio optereaen faulovima i osećao bol u nozi, igrač je koji nas je vratio u meč. U poslednjoj četvrtini olako smo ispustili prednost, ušlo se u penal završnicu i koš Kalinića doneo nam je pobedu. Atmosfera je bila sjajna, hvala publici na dočeku, a ekipi Budućnosti želim puno sreće u nastavku sezone – kazao je Radonjić.
Trener domaćina Igor Jovović čestitao je crveno-belima na pobedi, uz ocenu da ne bi bilo nezasluženo da je slavio i njegov tim.
-Odigrali smo dobar meč, osim u trećoj četvrtini, kada nas je velika razlika možda i uspavala, a oni su individualnim kreacijama Vilijamsa vratili meč na njihovu stranu. Nismo paničili na minus osam, uspeli smo da se vratimo i imali situaciju da prelomimo utakmicu. Na pet razlike za nas faul u napadu Planinića jmožda je odredio dalji tok meča – smatra trener Budućnosti.
-Na kraju su oni dobili nakon ofanzivnog skoka. Igrači su se borili, pokazali su veliku ?elju i nemam bilo šta da im zamerim. SIgurno da postoji žal, jer smo izgubili utakmicu koju smo trebali da dobijemo – zaključio je Jovović.
Crvena zvezda je večerašnjim uspehom prekinula neugodnu tradiciju u dvorani Morača, gde je prethodno slavila još 2004. godine.

Povezana vest:  FAJNAL 4, NLB LIGA, Partizan u finalu