dejan radonjic cz olimpijakos

Radonjić: Da iskoristimo prednost u visini i pobedimo Albu

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas očekuje težak meč protiv Albe, ali i da se nada da će njegova ekipa kvalitetnom igrom doći do prve pobede u Top 16 fazi Evrolige.
„Alba nam dolazi u Beograd u dobroj formi, posle odličnog starta u prvenstvu i Top 16 fazi, pobedili su Barselonu i Galatasaraj, imaju ambicije da se plasiraju u četvrtifnale Evrolige. Trener Saša Obradović radi odličan posao, ekipa je atletski veoma kvalitetna i čvrsta. Svesni smo da nam sledi težak meč i moramo da odigramo dobro u oba pravca kako bismo pobedili“, rekao je Radonjić na konferenciji za medije u dvorani Pionir.
Zvezda će meč protiv Albe odigrati u Pioniru, pošto je Kombank arena zauzeta zbog predstave „Ledeno doba“.
„Prvi put ove sezone igraćemo u Pioniru sa publikom u Evroligi, s obzirom da protiv Laborala nije bilo gledalaca. Sjajna atmosfera će pomoći našem mladom timu i verujem da će odigrati dovoljno dobro kako bismo slavili“, poručio je Radonjić.
On je istakao da se u suštini stil igre Zvezde i nemačkog tima veoma razlikuju.
„Alba je veoma jaka kao kolektiv, nemaju igrače dominatne visine, ali to nadoknađuju brzinom unutrašnje linije. Očekujem da ćemo odigrati bolje u odnosu na prva četiri meča i iskoristiti razliku u visini u veoma značajnom meču“.
Crnogorski stručnkak dodao je da ga raduju dobre partije Amerikanaca Markusa Vilijamsa i Čarlsa Dženkinsa u pobedi protiv Budućnosti u ABA ligi (77:76).
„Evidento je da Markus ide ka statusu kakav je imao u prvoj fazi Evrolige, Čarls je takođe bio dobar u Podgorici. Pokazali su da će biti garanat dobrih rezultata. Bez obzira na poraze u Top 16 fazi, pokazali smo karakter i pobednički mentalitet. Ova pobeda nam donosi veliki stimulans“, zaključio je Radonjić.
Utakmica Crvena zvezda – Alba igra se sutra od 20.45 u Pioniru.

Povezana vest:  Siloviti Zvezdini pioniri