aren cz olimpijakos

Zvezda najavila novu žalbu Evroligi

Košarkaši klub Crvena zvezda najavio je danas da će se žaliti na odluku Drugostepene komisije Evrolige, koja je ublažila novčanu kaznu crveno-belima zbog incidenata uoči utakmice sa Galatasarajem u Istanbulu.
Evroliga je uvažila argumente koje su čelnici Zvezde i njihov pravni tim izneli tokom saslušanja u Milanu 20. januara i prvobitnu kaznu od 50.000 evra smanjila na 30.001 evro, što je minimalna kazna u slučaju sukoba navijača.
„Iako je delimično usvojena žalba, KK Crvena zvezda izražava svoje nezadovoljstvo i ovako smanjenom novčanom kaznom, jer iz svih dokaza koji su predočeni potpuno je jasno da Crvena zvezda ne snosi bilo kakvu odgovornost za tragičan događaj u Istanbulu. Iz tog razloga klub će se u narednom periodu žaliti sledećoj instanci na ovakvu odluku koju ne smatra pravednom“, navodi se u saopštenju.
Za razliku od Zvezde, Galatasaraju je potvrđena kazna po kojoj je turski klub osim igranja tri utakmice bez prisustva publike u obavezi da plati i 100.000 evra.
„Rukovodstvo Crvene zvezde ostalo je pri predlogu koji je predočen čelnicima Evrolige, da sav prihod od kazni koje su u obavezi da plate Galatasaraj i Crvena zvezda bude prosleđen porodici Marka Ivkovića. Evroliga je načelno prihvatila ovaj predlog, ali se tek ocekuje zvanicna potvrda Borda Evrolige“.
Iz Zvezde su poručili da je žalbeno veće konstatovalo da disciplinski sudija Evrolige Patrik Grandžan nije dobro analizirao sve okolnosti na osnovu kojih je doneo svoju odluku.
Galatasaraj i Crvena zvezda kažnjeni su zbog slabe organizacije meča u Istanbulu i učešća navijaca oba kluba u neredima, u kojima je 21. novembra ubijen navijač crveno-belih Marko Ivković.

Povezana vest:  Budućnost povela protiv Cedevite u polufinalu