a czv - ALBA007Zvezda odličnom igrom do prve pobede u Top 16
 
Košarkaši Crvene zvezde savladali su večeras u Beogradu ekipu Albe iz Berlina sa 86:69 (22:12, 25:17, 17:18, 22:22), u utakmici 5. kola Top 16 faze Evrolige.
Tim Dejana Radonjića zabeležio je prvu, izuzetno značajnu pobedu u E grupi, kojom je uhvatio priključak u borbi za četvrtfinale, nanevši gostima treći poraz u dosadašnjem delu takmičenja.
Raspoloženi i motivisani crveno-beli pružili su izvanrednu partiju, igrali sigurno i angažovano od početka do kraja susreta, tako da uspeh nijednog trenutka nije dolazio u pitanje.
Posebno su se istakli Stefan Jović, Boban Marjanović, Čarls Dženkins, Nemanja Dangubić i Branko Lazić, odbrana je funkcionisala odlično, u napadu takođe nije bilo problema, pa je Crvena zvezda uz gromoglasnu podršku sa tribina diktirala ritam i imala inicijativu za siguran trijumf.
Košarkaši Albe nisu se snašli u grotlu Pionira, uzalud pokušavajući da nađu protivigru i zaustave zahuktali i razigrani tim domaćina, tako da su zasluženo poraženi sa 17 poena razlike.
Crveno-bele su do vredne pobede predvodili Marjanović sa 17, Dženkins sa 12, Lazić sa 10 i Jović, Dangubić i Kalinić sa po devet poena, dok su kod gostiju najefikasniji bili Meklin sa 14 i Hemonds sa 11.
Navijači Crvene zvezde sjajno su dočekali trenera Albe Sašu Obradovića, bivšeg igrača beogradskog kluba, kome su pred početak susreta priredili ovacije.
Nekoliko minuta uzvikivali su njegovo ime, a, ganut dočekom, Obradović nije skrivao emocije i suze.
Trener Albe ušao je na teren i pozdravio navijače udarcima u grudi čime je simbolično pokazao da su mu „u srcu“ i potom prstima iznad glave napravio srce i uputio ga „delijama“.
Crvena zvezda se odužila Obradoviću poklonom za njegov 46. rođendan, uručen mu je uramljen dres crveno-belih sa brojem šest, kojeg je nosio tokom igračke karijere.
U narednom 6. kolu Top 16 faze Crvena zvezda dočekuje 5. februara ekipu Žalgirisa, dok Alba dan kasnije dočekuje Panatinaikos.
Povezana vest:  SVETSKA PRVENSTVA-JUGOSLAVIJA,1970 , Rezultati Jugoslavije na SP u Ljubljani