radonjic czv - ALBA008Radonjić: Čestitke mladom timu za istorijsku pobedu

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je večeras da je zadovoljan prvom pobedom crveno-belih istoriji u Top16 fazi Evrolige, ali i igrom svog tima protiv Albe (86:69).
-Čestitke svima u klubu na prvoj, istorijskoj pobedi u Top 16 fazi, koja je veoma značajna za ovaj mlad tim. Velika je stvar što smo osvojili prve bodove i generalno smo svih 40 minuta odigrali dobro. Odbrana je bila na nivou, kao u većem delu sezone, od starta smo stekli prednost i kontrolisali meč do kraja. Sjajan ambijent, hvala navijačima, koji su bili dodatni podsticaj . Raduje što smo odigrali još jedan odličan meč, iskoristili smo razlike dva tima u visini i iz dobre odbrane stekli prednost – rekao je Radonjić posle meča na konferenciji za medije.
On je ponovio da ekipa da nadograđuje igru.
-Plasmanom u Top 16 napravili smo izuzetan posao, najmađi smo tim u Evroligi, ali nismo želeli time da se zadovoljimo, iako smo izgubili prva četiri meča. Ekipa mora još da se nadograđuje i zbog psihologije. Četiri poraza nisu teško pala, nismo se opterećivali i znamo koji su nam pravci. Valorizovali smo pobedu iz Podgorice i idemo dalje – naveo je Radonjić.
Trener crveno-belih dodao je da se plejmejker Stefan Jović povredio, ali da će se tek ustanoviti dužina njegovog oporavka.
-Jović se povredio i neće igrati naredno kolo Jadranske lige, za Žalgiris nisam siguran. Imao je veliku želju, ali nismo hteli da rizikujemo.
Crnogorski stručnjak istakao je da ne pravi razliku između Pionira i Kombank arene, jer su, po njemu, oba parketa „domaći teren“.
-I u Areni i u Pioniru atmosfera je odlična. Posle svake pobede osećam se odlično i ne pravim razliku između te dve dvorane, već poziciju igranja na svom ili gostujućem terenu – zaključio je Radonjić.

Povezana vest:  Statistika na strani KK Crvena Zvezda