nba novi logoNBA VESTI
Lejkersi slavili protiv Čikaga posle dva produžetka

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa su prošle noći u američkoj NBA ligi pobebili Čikago sa 123:118 I to posle dva produžetka.
Lejkersi su u noći između četvrta i petka prekinuli niz od devet uzastopnih poraza i tako izbegli da izjednače negativan klupski rekord od deset poraza u nizu iz 1994. godine.
Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Džordan Hil sa 26 poena, dobro ga je pratio Vejn Elington koji je ubacio 23, dok je Džordan Klarkson postigao 18.
U redovima Minesote najbolji su bili Džimi Batler sa 35 i Pau Gasol sa 20 poena.
Lejkersi su u poslednja dva minuta regularnog dela utakmice ušli sa prednošću od devet poena, ali je Čikago to uspeo da nadoknadi, a prvi produžetak doneo je Gasol košem 11 sekundi pre kraja.
Neizvesno je bilo i u prvom produžetku, ekipe su se smenjivale u vođstvu, a Hil je bio taj koji se izborio za drugi produžetak pogotkom 16 sekundi pre kraja.
Lejkersi su mnogo bolje odigrali drugi produžetak i tako upisali svoju 13. pobedu u sezoni.
Milvoki je u gostima pobedio Orlando sa 115:100, što je Baksima prva pobeda u Orlandu posle više od jedne decenije.
Baksi su u svojim redovima imali sedam igrača sa dvocifrenim učinkom, a najefikasniji je Džerid Bejls sa 19 poena, dok je u Orlandu najbolji bio Viktor Oladipo sa 21 poenom.
Košarkaši Indijane su na svom terenu bili bolji od Njujorka sa 103:82, što im je tek druga pobeda u poslednjih deset mečeva.
Pejserse je do pobede predvodio Rodni Staki sa 22 poena, dok je Roj Hibert imao učinak od 18 poena i deset skokova. Jedini raspoloženi u Niksima bio je Karmelo Entoni koji je meč završio sa 18 poena.
Memfis je kod kuće bio ubedljiv protiv Denvera savladavši ga sa99:69 za svoju petu uzastopnu pobedu.
U pobedničkoj ekipi šestorica košarkaša su imala dvocifren učinak, a najbolji je bio Zak Randolf sa 15 poena. S druge strane, u ekipi Denvera jedini vredni pomena su Vilson Čendler i Kenet Farid koji su ubacili po 10 poena.

Povezana vest:  Marjanović: Borbeno i bez pritiska u Novom Mestu