boban marjanovic cz bud

Marjanović: Čvrstom odbranom do pobede protiv Partizana

Košarkaš Crvene zvezde Boban Marjanović rekao je danas da će njegova ekipa morati da igra čvrsto u odbrani ukoliko želi da zabeleži pobedu protiv Partizana u Jadranskoj ligi. 
-Od našeg poslednjeg duela u Kupu Radivoja Koraća mi smo odigrali još dva meča, tako da je Partizan imao mnogo više vremena za pripremu utakmice. Bili smo pod mnogo većim opterećenjem tako da će oni biti odmorniji i sigurno će imati više svežine. U ovom meču Partizan je domaćin i imaće veliku podršku svojih navijača – rekao je Marjanović za sajt kluba. 
Zvezda i Partizan igrali su pre nedelju dana u polufinalu Kupa Radivoja Koraća i tada su crveno-beli trujumfovali, a novi duel očekuje ih već u nedelju u 23. kolu Jadranske lige. 
-Očekuje nas jako težak meč. Partizan ima odličan i iskusan tim sa zaista vrhunskim igračima koje predvodi Saša Pavlović. Dovoljno je samo reći da je 10 godina proveo u NBA ligi i svima je jasno o kakvom se košarkašu radi  kazao je Marjanović. 
Govoreći o ekipi Partizana, Marjanović je istakao da Milenko Tepić i Milan Mačvan imaju reprezentativno iskustvo, da je kapiten Dragan Milosavljević motor ekipe, a da Nikola Milutinov izrasta u vrhunskog centra. 
-Imaju i nekoliko mladih i veoma talentovanih igrača, poput (Vanje) Marinkovića i (Mihajla) Andrića, koji se ozbiljno nameću u najjačoj konkurenciji. Evidentno je da igraju sve bolje kako sezona odmiče i svesni smo koliko je težak zadatak pred nama – rekao je on.
Kao najveći kvalitet u igri Partizana Marjanović je naveo odličnu igru u tranziciji. 
-Izvanredno trče i moraćemo da zaustavimo takvu njihovu igru. Biće neophodno da se spustimo u stav, da igramo veoma čvrstu odbranu ako želimo pozitivan rezultat. Činjenica je da ovaj meč za nas nema takmičarski značaj, jer smo već obezbedili prvo mesto u ABA ligi pred plej-of, ali mi u svakom meču idemo na pobedu pa će tako biti I ovog puta – rekao je Marjanović. 

Povezana vest:  EVROLIGA, Domaćini favoriti u sutrašnjim mečevima Evrolige