dejan radonjic cz megaRadonjić: Derbi uvek ima poseban karakter

Osam dana nakon derbija u polufinalu Kupa Radivoja Koraća košarkašima Crvene zvezde Telekom predstoji novi meč sa Partizanom. Duel protiv crno-belih u 23. kolu ABA lige na programu je u nedelju od 19 sati u Pioniru, a kao što je to bio slučaj i ranije, ulaznica neće biti u prodaji.
Zvezda će biti oslabljena neigranjem Branka Lazića zbog povrede, a priču o novom teškom duelu trener crveno-belih Dejan Radonjić počeo je osvrtanjem na finalni turnir Kupa Radivoja Koraća koji je prošlog vikenda odigran u Nišu:
-Zadovoljni smo što smo sa tri pobede u Nišu odbranili trofej Kupa i nastavili trijumfalan niz u tom takmičenju. Imali smo tri duela koja su sa sobom nosile opterećenje, posebno mečevi sa Partizanom i Mega Leksom. Raduje što smo i tada bili na visini zadatka i ostvarili naš cilj – konstatovao je trener Zvezde, koji se potom nadovezao:
– Posle Kupa i ogromne potrošnje koja je bila prisutna igrali smo protiv Reala, možda i najtežeg protivnika koji je mogao da nam dođe u tom trenutku. Madriđani važe za jednog od glavnih kandidata za osvajanje Evrolige ove sezone, tim koji je trenutno u odličnoj formi, sa ogromnim iskustvom i kvalitetom. Na toj utakmici određene periode igre smo igrali jako dobro, ali je bilo i nekih sa kojima sigurno ne možemo biti zadovoljni. Protiv Reala se osetila sva potrošnja iz prethodnog perioda koja je očigledno bila ogromna. Ipak, naše učešće u Evroligi izaziva samo zadovoljstvo.Prvi put u Top 16 fazi, igranje protiv sjajnih protivnika što nam je omogućilo da steknemo veliko iskustvo. Ne treba zaboraviti da smo ubedljivo najmlađa ekipa Evrolige za koju je sjajna prilika da igra protiv takvih timova kao što je Real – istakao je Radonjić pre nego što se osvrnuo i na novi okršaj sa večitim rivalom koji crveno-bele očekuje u nedelju:
– Dolazi nam Partizan nedugo posle meča koji smo igrali u Nišu. Mi smo od tada imali dva duela – finale Kupa protiv Mege koji je bio jako težak meč, zatim i utakmicu protiv Reala, pre i posle koje smo imali nezgodan put u i iz Madrida. Sa druge strane, Partizan je imao desetak dana da se pripremi za novi meč. Realno je reći da će Partizan biti jako motivisan, što zbog činjenice da se igra derbi, zbog toga što smo ih već dva puta pobedili ove sezone, ali i zbog toga što utakmica za njih nosi rezultatski značaj. Imaju priliku da pobedama do kraja ligaškog dela ABA lige dođu do pozicije koja bi im omogućila prednost domaćeg terena u plej-ofu – izjavio je strateg crveno-belih, da bi potom kratko dodao:
– Naravno, mi ćemo odgovoriti identičnom motivacijom.Derbi uvek ima poseban karakter i nadam se da ćemo odigrati još jedan dobar meč i obradovati naše navijače – rekao je Dejan Radonjić povodom meča na kome neće moći da računa na doprinos borbenog Branka Lazića:
– On je van stroja još od Kupa u Nišu i odsustvovaće još neko vreme. U sredu će imati pregled nakon koga ćemo moći da znamo kada ćemo moći u potpunosti da računamo na njega. Ostali igrači, ne računajući mala opterećenja, biće spremni za meč u Pioniru – zaključio je Radonjić.

Povezana vest:  EP DO 20 ZA DEVOJKE, Gracije u četvrtfinalu pobedile Italiju