par zve 1Tepić: Iskoristili smo pakleni ritam Zvezde

Košarkaš Partizana Milenko Tepić rekao je danas da je njegova ekipa iskoristila „pakleni ritam“ Crvene zvezde i večeras zasluženo pobedila u Jadranskoj ligi.
-Odigrali smo znatno bolje nego u polufinalu kupa. Zvezda igra u paklenom ritmu i mi smo to uspeli da iskoristimo. Neki od njihovih ključnih igrača smo zaustavili i njihov učinak sveli na minimum – rekao je Tepić novinarima posle utakmice u hali Pionir.
Partizan je pobedio Zvezdu sa 77:63 i tako tri kola pre kraja izbio na treće mesto na tabeli Jadranske lige sa skorom 16/7.
-Posle lošeg početka sezone niko se nije nadao da možemo da budemo drugi. Imamo još dva teška gostovanja do kraja, Zadar kod kuće. Možemo da budemo drugi, ali idemo korak po korak – kazao je Tepić.
Milan Mačvan je rekao da je njegova ekipa bila „jako motivisana“ posle dva ovosezonska poraza u „večitim“ derbijima.
-Utakmica je bila teška. Spremili smo se dobro i rezultat se video. Važna pobeda, koja nam otvara vrata možda i drugog mesta. Ovo nije naša najbolja utakmica, ali jeste jedna od boljih – rekao je Mačvan.
On je pohvalio svog saigrača Nikolu Milutinova, za kojeg je rekao da je uradio odličan posao zaustavivši Bobana Marjanovića, koji je „jedan od najdominantnijih igrača u Evropi i igra strašnu sezonu“.
Mačvan je kazao da je bio iznerviran tokom druge četvrtine, jer je loše počeo utakmicu.
-Loše sam počeo utakmicu, sa četiri-pet promašaja. Bio sam jedan od razloga što je Zvezda vodila, uveo sam u ekipu u kontra-ritam. Ali, posle nekoliko asistencija Dragana Milosavljevića i lakih poena sam se vratio u ritam – kazao je Mačvan.
Partizan će do kraja regularnog dela Jadranske lige u utakmicama protiv Mege, Zadra i Budućnosti pokušati da zauzme što bolju poziciju pred početak plej-ofa regionalnog takmičenja.

Povezana vest:  Ovacije za vaterpoliste Crvene zvezde u Pioniru