djilas i amerikanka

Đilas: Stranci dobrodošli, ali uslov je da igraju bez para

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dragan Đilas rekao je danas da nema problem da stranci igraju za Srbiju ukoliko da mogu da pomognu nacionalnom timu.
-Ima stavova „za“ i „protiv“ da neko ko nije rođen u Srbiji igra za reprezentaciju. Odluka je uvek na selektoru koji procenjuju da li je takav igrač potreban. Moj stav je da omogućimo svakom ko želi da bude građanin Srbije, što nije popularno u svetu, igra za reprezentaciju bez finansijske nadoknade. Prihvatam svu odgovornost, ali siguran sam da će Danijel biti prava Srpkinja na terenu i da ćemo svi biti srećni kada osvojimo medalju – rekao je Đilas u prostorijama KSS.
KSS je uz pomoć ministarstva omladine i sporta omogućio Pejdž da igra za nacionalni tim.
Đilas je dodao da je uslov da Pejdž da obuče dres Srbije bio da igra bez finansijskih nadoknada.
-Neprihvatljivo je da plaćamo da neko igra za Srbiju i bila je čast jednom ovakvom igraču da igra. Angažovanje stranih košarkašica je praksa u svetu, Španije ima dve strane igračice, a isto su uradile Turska, Francuska i druge zemlje.
Đilas je ponovio da se njegov stav po pitanju angažovanja stranih igrača nije menjao od dolaska na čelo KSS-a.
-Igranje za Srbiju je dobrovoljna stvar. Nikada nismo kažnjavali one koji ne žele da igraju i uvek smo bili zahvalni onima koji su odvajali preko dva meseca preko leta i rizikovali da se povrede. Marina je rekla da bi Srbija uz Pejdž bila jača i bolja, a mi smo reagovali. Verujemo da ćemo sa njom ostvariti cilj koji smo zacrtali pre tri godine, a to je da i muška i ženska selekcija budu kandidati za visoke plasmane i izbore mesto na OI u Riju. Vreme je da ženska košarka osvoji prvu medalju u istoriji Srbije – poručio je Đilas.
Ženska košarkaška reprezentacija Srbije u junu će nastupiti na šampionatu Evrope u Mađarskoj. Rivali u C grupi su Hrvatska, Letonija, Rusija i Velika Britanija.

Povezana vest:  FAJNAL FOR, PARIZ, Partizan sutra protiv CSKA igra za treće mesto