dejan radonjic kzn arena

Radonjić: Pokušaćemo da pobedimo pravaka Evrope

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da njegova ekipa želi da ostvari još koju pobedu u Top 16 fazi Evrolige i da će u predstojećem duelu sa Makabijem dobrom igrom pokušati da pobedi aktuelog prvaka Evrope. 
-Utakmica sa Makabijem je mogućnost da najmlađi tim u Evroligi pruži najbolju partiju i stekne neophodno iskustvo. Želimo da se odužimo navijačima za podršku i pomoć u borbi za plasman u Top 16 fazu i do kraja pokušamo da ostvarimo još koju pobedu. Ali moramo da razmišljamo i o tome da spremni dočekamo ono najvažnije – polufinale Jadranske lige – rekao je Radonjić na konferenciji za novinare. 
Košarkaši Zvezde u četvrtak od 20.45 u Beogradskoj areni protiv aktuelnog šampiona Evrope, Makabija, igraju utakmicu Devetog kola Grupe E u Top 16 fazi Evrolige. Zvezda je poslednja na tabeli sa
jednom pobedom i sedam poraza, a Makabi je drugi sa šest pobeda i dva poraza. 
-Sutra SD Crvena zvezda slavi rođendan, a dan posle toga nam dolazi prvak Evrope. Prvi put igramo pred našim navijačima od osvajanja Kupa i stiču se uslovi za dobru atmosferu. Makabi je kvalitetan tim i ima obavezu da se bori za najviši plasman, ne samo da prođe dalje nego da u što boljoj poziciji dočeka borbu za fajnal-for. Nije isto ako sa četvrtog mesta igrate protiv Olimpijakosa i imate vise utakmica na strani, nego kada imate prednost domaćeg terena – rekao je Radonjić. 
Zvezda je u poslednjih 13 dana odigrala šest utakmica. Radonjić je rekao da je ekipa ispunila ciljeve ali da i dalje ne trenira u punom sastavu. Utakmicu će propustiti zbog povrede Branko Lazić, a nastup Nemanje Dangubića je neizvestan. 
-Od utakmice sa Albom nijedan trening nismo obavili u kompletnom sastavu. Ali imamo jasnu ideju, da svaki meč do kraja odigramo najbolje što možemo i spremno dočekamo polufinale ABA lige. Za ostvarivanje ciljeva bilo je potrebno da odigramo toliko utakmica. Mogli smo i manje, ali onda ne bismo igrali u finalu Kupa ili možda u Top 16 fazi. Zadovoljni smo što smo to mogli – rekao je Radonjić. 
-Neće biti takmičarskog odsustva u svakom meču, ali vodićemo računa ko će igrati – dodao je trener Zvezde. 

Povezana vest:  NBA VESTI, Nova pobeda Majamija