slobodan klipa

Klipa: Imamo dobar sistematski rad

Trener juniorskog košarkaškog tima Crvene zvezde Slobodan Klipa smatra da njegovi izabranici ostvaruju dobre rezultate zahvaljujući kvalitetnom sistematskom radu.
Crveno-beli košarkaši do 18 godina superiorno su peti put zaredom osvojili kvalifikacioni turnir Evrolige u Beogradu savladavši u finalu vršnjake iz Patizana (73:51) i učestvovaće na završnom turniru elitnog takmičenja od 15. do 17. maja u Madridu, gde brane titulu.
-Ovo je treća uzastopna godina da kao trener Zvezdinih juniora učestvujem na ovom truniru i ovo je naš treći trijumf. I prošle godine smo do prvog mesta stigli prilično ubedljivo i to je produkt našeg veoma dobrog i sistematskog rada. Imamo dobru selekciju, sa tim momcima se dobro radi i posledica svega toga je ovaj rezultat – izjavio je Klipa za klupski sajt.
Na konstataciju da je Vojislav Stojanović ponovo izabran za najkorisnijeg igrača turnira Klipa je rekao da on ima razvojni put koji ide uzlaznom linijom. 
-Još jednom je potvrdio kvalitet. Međutim, moram da istaknem i uz Stojanovića pohvalim Davida Miladinovića i Aleksandra Aranitovića koji su dali ogroman doprinos našem trijumfu. Kao što je Stefan Lazarević bio vezivno tkivo i pokretač u svakom smislu juniorskog tima prošle godine, tako su Aranitović i Miladinović, naravno uz Stojanovića, preuzeli tu njegovu ulogu ove sezone. Imali su nemerljivu ulogu u odbrani, najpozitivnije su uticali na timski duh i činili su saigrače boljima – ocenio trener Zvezdinih juniora.
Na pitanje o planovima i ambicijama za nastavak sezone Klipa je naveo da je želja da ovi momci pre svega individualno napreduju, da se razvijaju u igračkom smislu. 
-Mi smo u dosadašnjem toku juniorske lige bez poraza i u narednom periodu ćemo te utakmice koristiti da se pripremimo za ono najvažnije što nas čeka, a to je Fajnal-ejt u Madridu. Sve te utakmice poslužiće nam za timski napredak i uigravanje – naglasio je Klipa, dodajući da u postojećem sastavu ima igrača koji će u dogledno vreme zauzeti mesto u seniorskom timu.
-To temeljim ne samo na osnovu njihovog talenta, već i posvećenosti u radu i fizičkim predispozicijama. Produkcija igrača iz našeg omladinskog pogona za prvi tim naš je osnovni cilj i naša velika želja – kazao je uspešni stručnjak.
Ono što je bilo primetno je činjenica da je trener Klipa svaku utakmicu na turniru u Beogradu vodio prilično temperametno, iako je njegov tim beležio veoma ubedljive pobede.
-U pojedinim situacijama bilo je manjih opuštanja u odbrani, slabijeg trčanja. Sve to može da predstavlja sticanje loših navika, a ja to ne dozvoljavam – objasnio je Klipa, uz konstataciju da je turnir pokazao da i druge zemlje, osim „tradicionalno košarkaških“, dosta dobro rade i puno ulažu u razvoj mladih igrača.
-Primetno je da se Nemačka budi, ali pravo osveženje i veoma prijatno iznenađenje bio je tim iz Danske, Vaerlose. Vidi se da je to dobro selektirana ekipa, da se odlično radi sa tim momcima i da košarka itekako živi u toj zemlji. Nedostaje im malo bolja tehnička i taktička obučenost, ali oni napreduju krupnim koracima – zaključio je Klipa.
Turnir u Beogradu nosio je ime „Marko Ivković“ u znak sećanja na navijača Crvene zvezde ubijenog jesenas u Istanbulu uoči utakmice protiv Galatasaraja.

Povezana vest:  Bulut jedini Evropljanin u Njujorku