zvezda mztZvezda ubedljivo savladala MZT

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su danas u prvoj nedeljnoj utakmici poslednjeg, 26. kola Jadranske lige MZT iz Skoplja sa 89:56 (20:8, 25:11, 26:17, 18:20).
Utakmica u Hali Pionir, kojoj je prisustvovalo oko 2.000 gledalaca, nije imala rezultatski značaj, pošto je Zvezda još pre nekoliko kola obezbedila prvo mesto na tabeli Jadranske lige pred fajnal-for regionalnog takmičenja, dok je MZT pretposlednji.
Crveno-bele je do 24. pobede u Jadranskoj ligi predvodio Maik Cirbes sa 19 poena i devet skokova, dok su Luka Mitrović i Nemanja Dangubić dodali po 13 poena.
U ekipi MZT-a istakao se Stefan Sinovec sa 17 poena, a Aleksandar Ćapin je dodao 10.
Zvezda je od samog početka meča diktirala tempo. Trener Dejan Radonjić je na ovoj utakmici odmarao plejmejkera Markusa Vilijamsa, koji uopšte nije ulazio u igru, kao i centra Bobana Marjanovića, koji odigrao samo osam minuta.
Beogradski klub je dobrom igrom u prvom poluvremenu stekao veliku prednost, pa je drugi deo utakmice više ličio na prijateljski duel, nego na takmičarski meč.
MZT je ovu sezonu Jadranske lige završio sa skorom od sedam pobeda I 19 poraza na pretposlednjem, 13. mestu.
Plej-of Jadranske lige počeće 14. aprila, a Zvezda će igrati protiv četvrtoplasirane ekipe ligaškog dela takmičenja, kojeg će saznati večeras.

Povezana vest:  SP DO 19 GODINA, Srbija u finalu

PHOTO: Crvena zvezda Telekom