nba novi logo

NBA VESTI

Detroit bolji od Bostona, Feniks u dobroj formi

Košarkaši Detroita pobedili su u noći između nedelje i ponedeljka u gostima posle produžetaka Boston sa 105:97, dok je Feniks savladao Dalas sa 98:92, u utakmicama NBA lige. Denver je na gostovanju trijumfovao protiv Orlanda sa 119:110, Sakramento je zabeležio pobedu od 109:86 protiv favorizovanog Vašingtona, a Los Anđeles Lejkersi su sa 101:87 slavili protiv Filadefije. 
Bez obzira što su šanse Deoroita da se plasira u plej-of NBA lige izbledele još pre nekoliko nedelja, Pistonsi su u usponu forme I pobedama nad bolje plasiranim ekipama prave mnogo pometnje u borbi za „prsten“. 
Detroit je do trijumfa predvodio Kentavijus Kaldvel-Poup sa 27 poena, dok su Andre Drumond i Redži Džekson imali „dabl-dabl“ učinke. Drumond je postigao 18 poena i zabeležio 22 skoka, dok je Džekson postigao jedan poen manje i upisao 11 asistencija. 
Najefikasniji u ekipi Bostona bio Evn Tarner sa 23 poena, dok je Dže Krauder dodao 19. Detroit ima 26 pobeda i 44 poraza, dok je Boston zabeležio 30 trijumfa, uz 39 poraza. 
Feniks Sansi su još jednom potvrdili da se nalaze u dobroj formi, pošto su protiv Dalasa zabeležili četvrti uzastopni trijumf u NBA ligi. Najistaknutiji u trijumfu Feniksa bio je Markif Moris sa 19 poena i 13 skokova, dok je Erik Bledso ubacio 20 poena. 
Čendler Parson je predvodio Dalas sa 19 poena, a tri mnaje dodao je Amare Stodemajer. Feniksu je ovo bila 38. pobeda u 71 meču, dok Dalas sada ima 44 trijumfa i 27 poraza. 
Los Anđeles Lejkersi već nekoliko sezona nisu prepoznatljiva ekipa, ali i bez obzira na to, tokom noći su na svom parketu, posle četiri uzastopna poraza, došli do trijumfa, i to nad Filadelfijom. 
Džeremi Lin postigao je 29 poena, a uz to je imao i po pet skokova I asistencija, dok je Džordan Hil postigao 12. U ekipi Filadelfije najefikasniji je bio Tomas Robison sa 14 poena. 

Povezana vest:  Novosađani spremni: Abu Dabi odlična baza za napad na novu titulu