kosarkaski tim svetaSrbija u košarkaškom timu sveta na Nike Hoop Summitu 2015, Stefan Peno briljirao na Nike Hoop Summitu

peno stefanTokom vikenda održan je Nike Hoop Summit 2015, u Portlandu, SAD, koji okuplja 11 vrhunskih igrača iz SAD-a i 11 najboljih igrača iz celog sveta, starosti do 19 godina, i za cilj ima da svetu pruži vrhunski košarkaški doživljaj ali i predstavi buduće velike zvezde ovog sporta.
Pored brojnih talentovanih igrača okupljenih sa najrazličitijih strana sveta koji su zaigrali na ovogodišnjem Nike Hoop Summit-u, zahvaljujući svom talentu, među njima se našao i srpski igrač Stefan Peno, i time dokazao da na našim prostorima i dalje postoje igrači svetskog ranga. Osim Stefana, u timu 11 najboljih igrača izabran je i Nedim Buza, koji je član tima košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.
Osim Stefana, našeg talentovanog košarkaša, svetski tim sačinjavalo je još devet članova koji su zaigrali na Nike Hoop Sammit-u 2015. Poznato takmičenje je još jednom okupilo najveće svetske talente u uzrastu od 19 godina i mlađe, a selektovani tim je pod vođstvom Roy Rana, poznatog sportskog veterana, zaigrao u Portlandu protiv Američke junior prezentacije i ostvario pobedu.
Stefanovo ubacivanje trojke na kraju treće četvrtine, približilo je World Team pobedi i predstavljalo prekretenicu utakmice u korist tima Stefana Pena.
„Naučio sam mnogo ove nedelje igrajući sa najboljima i shvatio da moram da radim na unapređenju izdržljivosti i brzine u igri. Već sada mogu reći da je ovo iskustvo neprocenjivo za moju karijeru i ne sumnjam da ću se vratiti u Evropu kao bolji igrač“, izjavio je Stefan.
Ovogodišnje takmičenje će svakako doprineti uspesima naše košarke zbog činjenice da je Stefan Peno pripadnik Srpskog U17 tima i dobitnik bronzane medalje na svetskom šampionatu u Dubaiu, dok je istovremeno igrač prestižnog kluba Barselona. Svoje zasluženo mesto u proslavljenom timu još jednom je potvrdio pobedom nad klubom Saragosa u decembru 2014 godine.

Povezana vest:  SP TURSKA 2010 Grupa C: Grčka pobedila Portoriko