uefa champions league

LIGA ŠAMPIONA

Barselona rutinski u Parizu, Porto iznenadio Bajern

Fudbaleri Barselone pobedili su večeras u Parizu ekipu Pari Sen Žeremena sa 3:0 (1:0) u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona, dok je Porto na svom terenu savladao Bajern rezultatom 3:1 (2:1).
Barselona je odradila veliki deo posla na Parku prinčeva i nalazi se na korak od plasmana u polufinale. 
Ekipa Lorana Blana nije uspela da pruži veći otpor Kataloncima što se i očekivalo s ozbirom na neigranje prve zvezde tima Zlatana Ibrahimovića zbog suspenzije, kao i Marka Veratija, dok je kapiten Tijago Mota posle samo 20 minuta morao da napusti igru i mesto u timu ustupi rovitom Davidu Luizu.
Gosti su poveli u 18. minutu golom Nejmara, a konačan rezultat sa dva gola u drugom poluvremenu postavio je Luis Suarez.
U drugom meču Porto je napravio iznenađenje i ubedljivo pobedio mihenski Bajern. Domaćin nije imao milosti prema ekipi Pepa Gvardiole, koja je u Portugaliju doputovala bez Franka Riberija i Arjena Robena.
Posle samo 10 minuta igre Porto je vodio sa 2:0 golovima Rikarda Kvarezme, na 2:1 smanjio je Tijago Alakantara, a konačan rezultat postigao je Džekson Martinez u 65. minutu.
U prvim mečevima četvrtfinala elitnog takmičenja, Atletiko i Real su sinoć remizirali bez golova u madridskom derbiju, dok je Juventus stekao gol prednosti protiv Monaka.
Revanš utakmice igraju se 21. i 22. aprila.
Rezultati i strelci prvih mečeva četvrtfinala LŠ:
PSŽ – Barselona 1:3 (Van der Vil 82 – Nejmar 18, Suarez 67, 79)
Porto – Bajern 3:1 (Kvarezma 4, 10, Martinez 65 – Alkantara 28)
Odigrano juče:
Atletiko Madrid – Real 0:0
Juventus – Monako 1:0 (0:0)

Povezana vest:  NBA rezultati, subota 30. januar