dejan radonjic cz olimpijakos

Radonjić: Imamo priliku da seriju vratimo na početak

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da ništa još nije gotovo i da njegov tim ima dve prilike da zabeleži pobedu i polufinalnu seriju plej-ofa ABA lige protiv Partizana vrati na početak.
-Svesni smo da nas očekuje težak zadatak i velika borba. Predstoje nam dva gostovanja, a ambicija je da dođemo do pobede koje bi nam omogućila da se serija igra do kraja. Pogrešno je da mislimo da je već sada kraj – rekao je Radonjić na konferenciji za medije u hali Pionir.
On je dodao da je stručni štab analizirao greške iz drugog meča, posebno kada je u pitanju ofanzivni skok protivnika.
-Odigrali smo dva meča pred našim navijačima. Partizan je napravio brejk i sada je u prednosti. Napravili smo analizu kako bismo odigrali bolje i pokušali da dođemo u situaciju da vratimo brejk. Da bismo ostvarili ono što želimo, moramo da odigramo kvalitetno u gostima i da dođemo u situaciju da vratimo prednost- rekao je Radonjić.
Trener Zvezde očekuje bolju partiju Bobana Marjanovića, iako je svestan da mu nije lako.u duelima sa Partizanovim centrima.
-Marjanović je mnogo puta ove sezone pokazao kvalitet. Udvajali su ga mnogi evroligaški timovi, ali je uvek pronalazio rešenja. Postoji drugačiji odnos prema njemu nego u Evroligi, on dobija dosta udaraca po rukama i nogama u borbi za poziciju, ali nadam se da će uspeti da se izbori sa tim i odigra bolje – rekao je Radonjić.
Na pitanje novinara da prokomentariše duel između Branka Lazića i Saše Pavlovića, koji su sudije kaznile obostranim ličnim greškama, Radonjić je rekao:
-Nadam s da ćemo imati isti tretman i suđenje kao što je imao Partizan u prva dva meča – zaključio je Radonjić.
Treća utakmice polufinalne serije plej-ofa ABA lige između Partizana i Crvene zvezde igra se sutra od 21 sat u dvorani Pionir.

Povezana vest:  Cibona i Alba uspešni na startu kvalifikacija za Evroligu