nba novi logoNBA VESTI
Nova pobeda San Antonija

U nastavku četvrtfinala plej ofa Zapadne konferencije američke profesionalne košarkaške lige (NBA) San Antonio je jutros savladao Kliperse iz Los Anđelesa sa 100:73 i poveo sa 2:1 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede.
Sa 32 poena Kavi Leonard bio je najefikasniji akter susreta i najbolji pojedinac San Antonija u čijim redovima se još istakao francuski reprezentativac Boris Diao sa 15 koševa.
Na suprotnoj strani Blejk Grifin je bio potpuno usamljen. Grifin je sa 14 poena bio najbolji strelac Klipersa, sa deset uhvaćenih lopti najbolji skakac, a sa pet asistencija i jedini pravi plejmejker poraženog tima.
Naredna utakmica igra se u noći između nedelje i ponedeljka, takođe u San Antoniju.
Džejms Harden i Dvajt Hauard doveli su Hjuston na korak od polufinala plej ofa Zapada. Pobedi protiv Dalasa – 130:128, kojom je Hjuston poveo sa 3:0 u seriji, Harden je doprineo sa 42 koša, a Hauard sa 26 uhvaćenih lopti!
U dosadašnjoj karijeri ni jedan ni drugi nisu imali takav učinak u plej ofu. Hardenov rekord iznosio je 37 poena, a ostvario ga je prošle godine protiv Portlanda, dok je Hauard, predvodeći Orlando do finala 2009, protiv Filadelfije čak 24 puta bio najviši u skoku.
U poraženom Dalasu Dirk Novicki i Monta Elis ubacili su po 34 koša. Naredna utakmica igraće se opet u Dalasu u noći između nedelje i ponedeljka.
Najzad, odigrana je i jedna utakmica na Istoku u kojoj je Vašington savladao Toronto sa 106:99 i, poput Hjustona, poveo sa 3:0 u seriji.
Sa 24 koša i 13 skokova Marčin Gortan je bio najistaknutiji u pobedničkom timu, dok je kod Toronta prednjačio DeMar DeRozan sa 32 poena, od kojih je čak 20 postigao u prvoj četvrtini.
Rezultati:
ISTOČNA KONFERENCIJA:
Vašington – Toronto 106:99 (3:0 u seriji)
ZAPADNA KONFERENCIJA:
Dalas – Hjuston 128:130 (0:3)
San Antonio – L.A. Klipers 100:73 (2:1)

Povezana vest:  Slavko Vraneš, centar KK “Partizan” student Visoke strukovne škole za projektni menadžment