a aba czv - Cedevita KRAJ004Radonjić: Idemo u Zagreb da pobedimo

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je večeras da je zadovoljan pobedom nad Cedevitom i vođstvom od 2:0 u finalnoj seriji ABA lige.
-Dobro smo krenuli i kontrolisali utakmicu, ali smo imali nedopustivo loše periode u odbrani. Cedevita ima veliki kvalitet i iskustvo, ušli smo u egal i rešili meč u našu korist. Biće teško u nastavku serije, ne samo zbog toga što je Cedevita preokrenula protiv Budućnosti, već jer je pravi evroligaški tim. Očekuje nas velika borba i idemo u Zagreb da pobedimo – rekao je Radonjić na konferenciji za medije u hali Pionir.
Crnogorski stručnjak dodao je da je njegovom timu nedostajao centar Maik Cirbes, koji je zbog povrede propustio duel.
-Pred početak meča doneli smo odluku. Uspeli smo da prevaziđemo, iako bi bilo puno lakše da je igrao. Njegov izostanak posebno se video u završnici kada je dosta igrača bilo umorno. Sutra ćemo znati više, ali povreda nije teža. Hteo je da igra, ali je važnije zdravlje igrača.
Radonjić je poručio da su crveno-beli odigrali još jedan odličan meč, uprkos velikim oscilacijama.
Košarkaš Zvezde Nikola Kalinić istakao je zadovoljan trijumfima u prva dva meča finalne serije regionalnog takmičenja.
-Uradili smo posao koji smo priželjkivali iz prva dva meca. Sem druge cetvrtine kvalitetno smo odigrali i zabeležili sjajnu pobedu. Idemo u Zagreb da po“bedimo i osvojimo prvi prsten u istoriji kluba – zaključio je Kalinić.

Povezana vest:  Radonjić: Olimpijakos u blagoj prednosti zbog iskustva

PHOTO: ATAIMAGES